Casa de Craciun

#brad proaspat #craciun #ingrijire brad #brad de craciun

Ce sa faci pentru ca bradul de Craciun sa ramana proaspat mai mult timp

Cu totii ne dorim ca bradul de Craciun sa se pastreze proaspat si sa dureze cat mai mult timp, insa sunt de ajuns cateva zile de caldura si neglijare pentru ca acesta sa se usuce. Iata cateva sfaturi de care poti tine cont pentru a te asigura ca bradul tau va tine mai mult timp. 

Alege un brad de Craciun sanatos si viguros

Daca vrei sa pornesti cu dreptul, este recomandat sa incepi cu cel mai prospat si viguros arbore posibil. Pentru aceasta, alege bradul de la o pepiniera sau o ferma. Cauta un copac sanatos, verde, cu cat mai putine ace maronii. De preferat ar fi ca el sa fi stat intr-o locatie umbroasa si nu in plin soare. Ruleaza cateva ramuri in mana si verifica cat de bine stau acele pe crengi - ele nu trebuie sa se scuture. Ridica arborele la cativa centimetri inaltime si lasa-l sa cada pe pamant - acele verzi nu trebuie sa se scuture.

Trunchiul sa fie proaspat taiat

Cand achizitionezi bradul de Craciun, cere-i vanzatorului sa taie trunchiul in partea de jos pentru a facilita absorbtia apei. In acest fel se indeparteaza rasina uscata care ar putea impiedica hidratarea pomului. Cand ajungi acasa, pune imediat copacul intr-o galeata cu apa si tine-l intr-o zona neincalzita, protejata de vant si de inghet. Cand vei dori sa il aduci in interior, fa-i o noua taietura la baza trunchiului, fixeaza-l intr-un suport rezistent si pune-i la baza un vas cu apa.

Asigura-te permanent ca bradul tau are suficienta apa

Nu uita sa completezi in mod regulat vasul cu apa de la baza trunchiului, pentru ca daca ramane prea putina se va produce rasina iar bradul tau nu va mai putea absorbi apa, uscandu-se rapid. Verifica zilnic nivelul apei din vas si ai grija ca el sa acopere intotdeauna capatul taiat al trunchiului. Totodata, o temperatura mai scazuta in camera poate ajuta la incetinirea procesului de uscare, dar si de evaporare si consum a apei din vas.

Tine-l departe de sursele de caldura

Stim ca nu este o imagine mai frumoasa decat cea a unui brad de Craciun frumos impodobit aflat langa un semineu in care palpaie flacarile focului. Insa, orice sursa de caldura (calorifer, radiator, soba, semineu, etc) contribuie la uscarea rapida a pomului tau, asa ca tine-l cat mai departe de ele. Mai mult, daca in locuinta ta aerul este uscat, foloseste un umidificator de camera care sa ajute la mentinerea prospetimii pomului tau de Craciun.

Desfa bradul inainte sa inceapa sa se usuce

Daca vei tine bradul prea mult, acele lui se vor scutura si iti vor acoperi podeaua. Desigur, se pot aspira, dar ideal este sa inlaturi sursa lor cat mai repede. Bradul se poate utiliza pentru compost sau se poate marunti pentru a fi folosit ca mulci in gradina. Nu uita sa te interesezi din timp de modalitatile ecologie la care poti apela pentru a indeparta bradul tau de Craciun si nu-l arunca, pur si simplu, la gunoi.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului