Casa de Craciun

#brad #brad de craciun #brad craciun #alegere brad

Cum sa alegi bradul de Craciun perfect pentru tine

Alegerea bradului de Craciun se poate dovedi o sarcina mai dificila decat pare la prima vedere. Atunci cand ajungi in mijlocul pietei de brazi si te trezesti inconjurat de o sumedenie de specii, marimi si culori, selectarea bradului incepe sa devina o experienta coplesitoare si stresanta. Noi iti oferim cateva criterii esentiale de care sa tii cont pentru alegerea bradului perfect de Craciun!

Alege dimensiunea bradului in functie de spatiul in care-l vei aseza

Primul criteriu pe care trebuie sa il ai in minte cand mergi sa cumperi brad este marimea, atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si diametrul coroanei. Gandeste-te unde vrei sa pozitionezi bradul in casa, care este inaltimea incaperii si daca ai suficient spatiu sa expui un model voluminos, bogat in ramuri.

Alege un brad taiat recent

Bradul pe care-l alegi trebuie sa fie proaspat taiat, pentru a te asigura ca rezista pana la sfarsitul sarbatorilor de iarna. Pentru a-ti da seama daca bradul a fost taiat recent sau sta de ceva timp in piata, trebuie sa urmaresti doua indicii:

  • baza tulpinii sa nu fie foarte uscata si inchisa la culoare, intrucat inseamna ca a fost taiat de mai mult timp
  • acele ramurilor sa aiba o culoare luminoasa, verde, si sa nu fie ofilite pe margini. Cu atat mai putin nu trebuie sa alegi un brad care are crengile deja lasate, intrucat se va usca mai repede.

Alege un brad natural rezistent in timp

Exista o sumedenie de modele si specii de brazi de Craciun din care il poti alege pe cel perfect pentru tine. Exista specii de brad ale caror ace rezista mai mult timp decat altele. De exemplu, molizii se usuca mai repede decat brazii. Iata principalele tipuri de brazi pe care-i vei regasi pe piata din Europa:

  • bradul Nordmanian - cel mai popular din Europa; are coroana compacta, piramidala si spini lungi si usor elastici;
  • bradul Fraser - sunt braduti mai des intalniti in America si se remarca prin faptul ca sunt pitici si ingusti, dar bogati in ramuri; sunt potriviti penru incaperi mici;
  • molidul - este diferit de brazi prin culoare, dar si aspect; are o culoare mai deschisa decat bradul, iar spinii sunt mai grosi si mai scurti; chiar daca crengile sunt mai rezistente decat la brad, acele cad mai repede, dupa o perioada scurta de la taiere.

Sursa foto: christmastreesyorkshire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare