Casa de Craciun

#instalatie brad #depozitare decoratiuni sarbatori #brad artificial #cutii depozitare #globuri

Cum sa pastrezi decoratiunile pentru Sarbatorile de anul viitor

Sarbatorile trec rapid, iar de decoratiunile pentru care ai muncit cu sarg te desparti cu greu. Vine insa si momentul cand trebuie sa le pui la pastrat. Exista cateva trucuri cu ajutorul carora mentii intacte accesoriile si ornamentele pana iarna viitoare.

Ce pastrezi, ce arunci

Nu poti pastra chiar orice. Evident, daca bradul pe care l-ai ornat in ajunul Craciunului era unul natural, in curand vor ramane doar niste crengi goale, deci va trebui sa scapi de el cat mai repede. Bradul artificial, in schimb, trebuie demontat. Asaza cu grija ramurile pe culori si pe numere, ca sa iti fie mai usor la urmatorul Craciun. Leaga intre ele ramurelele de pe fiecare nivel al bradului si depoziteaza-le intr-o cutie solida astfel incat sa nu se striveasca.

Nici ornamentele perisabile nu le poti pastra. Mai exact, daca ai creat decoratiuni din turta dulce e clar ca n-au nicio sansa sa reziste. Oricat de greu ti-ar fi sa le arunci la cos, va trebui sa o faci pentru ca altfel nu vei face decat sa atragi soarecii.

Instalatiile luminoase. Verifica mai intai daca sunt functionale, daca nu s-au deteriorat. Infasoara-le pe role si fixeaza-le cu clipsuri ca sa nu se incurce firele, apoi asaza-le in cutii, de preferinta din plastic, care sa le fereasca de umezeala.

Globurile. Sunt extrem de fragile si necesita o atentie sporita atunci cand vine vorba de depozitarea lor. In primul rand, tine cont ca ele trebuie impachetate in hartie si apoi asezate in cutii cu separatoare. Sunt indicate cele in care sunt depozitate sticlele de vin sau chiar lazile din plastic pentru bere. In niciun caz nu impacheta globurile in hartie de ziar, intrucat cerneala de tipar le poate deteriora.

Fetele de masa si servetele. Spala la masina fetele de masa si servetele si ai grija sa le elimini toate petele. Calca-le si abia apoi asaza-le intr-un sac din panza sau intr-unul din hartie. Daca crezi ca e cazul, ia masuri si impotriva moliilor.

Unde le asezi

Intrucat e vorba despre cutii cu piese la care umbli doar o data pe an, e bine sa le gasesti un loc ferit, astfel incat sa nu te incurce. Intr-un garaj sau pe ultimul raft al debaralei stau, probabil, cel mai bine. Cu toate acestea, ai grija sa alegi locuri neatinse de umezeala, intrucat decoratiunile de Craciun sunt foarte fragile si se deterioreaza rapid.

Sursa foto: wallpapersct.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare