Casa de Craciun

#decor #decor craciun #decor spectavulor #fructe cartorn #asa craciun #amenajare masa craciun

Decor spectaculos cu bani putini: fructe din carton pentru masa de Craciun

Anul acesta, impodobeste casa cu un decor spectaculos cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Ai nevoie doar de putina rabdare, imaginatie si cateva cartoane, care te vor ajuta sa creezi un decor original si surprinzator pentru masa de Craciun: fructe de masa homemade.

Materialele de care ai nevoie:

  • 5 cartoane
  • un compas
  • un creion
  • o foarfeca
  • funie din lana
  • nuiele
  • panglica alba

Cum se realizeaza fructele din carton

Ideea este una foarte simpla: trebuie sa creezi fructe diferite, din straturi de carton.

Mai intai, asaza cartoanele pe o suprafata plana, fara imperfectiuni. Fixeaza compasul pe carton, apoi, cu ajutorul creionului, traseaza cercuri. Pentru a crea un efect cat mai real, ai grija sa tai cercurile de marimi diferite. De exemplu, daca vrei sa creezi un mar, trebuie sa tii cont de faptul ca extremitatile acestuia sunt mult mai mici decat mijlocul. Asadar, trebuie sa tai cartonul in cercuri din ce in ce mai mici, pentru ca fructele sa arate cat mai reale.

Dupa ce ai trasat cercurile, taie-le cu atentie. Asaza-le apoi in straturi, in functie de fructul pe care vrei sa il faci. Taie sfoara din lana in bucati cat mai mari, apoi infasoara fiecare fruct cu ea cat mai fix. Taie si nuielele in bucati mici, introdu-le in mijlocul fructului, pentru a crea impresia unei codite naturale, apoi prinde fructele cu panglica alba, pe care trebuie sa imprimi totodata si cate un mesaj pentru fiecare invitat in parte cu urari pentru anul viitor.

Cum asezi pe masa fructele din carton

Pentru a scoate cat mai bine in evidenta fructele din carton, alege o fata de masa alba. Asaza, apoi fructele in mijlocul ei, astfel incat sa fie cat mai vizibile, dar si accesul invitatilor la ele sa fie cat mai usor. Pentru a crea un decor si mai spectaculos pentru masa de Craciun, combina aceste fructe din carton cu o vesela country, in stil traditional, si tacamuri aurii. Acestea vor crea un efect vizual surprinzator, inedit si foarte original, care ii va coplesi cu siguranta pe invitatii tai.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului