Casa de Craciun

#ritualuri craciun #prosperitate #craciun #noroc

Ritualuri de Craciun pentru a atrage norocul si prosperitatea

Craciunul este una dintre cele mai frumoase sarbatori ale anului pe care toata lumea o asteapta cu mare bucurie. Aceasta zi este una magica si plina de semnificatii, de aceea este bine sa tii cont de anumite traditii si obiceiuri, care pot aduce norocul, prosperitatea si bunastarea in caminul familiei tale.

 

Povestea spune ca toate aceste credinte isi au originea in sosirea Spiritului Craciunului, care apare la Solstitiul de iarna, intre orele 22.00 din 21 decembrie si 12.00 din 22 decembrie, in emisfera nordica. Cum aceasta soseste prin intermediul energiei, se recomanda sa se efectueze diferite ritualuri pentru ca partea pozitiva a acestei forte sa isi faca loc in viata fiecarei persoane.

Aceste ritualuri variaza si se pot pune in practica cu ajutorul sarii,banilor pana la hainele pe care trebuie sa le porti in noaptea de Craciun. Unele dintre ele incep cu cateva zile inainte de 24 decembrie, iar altele sunt sarbatorite chiar inainte de miezul noptii de pe 25. Desi fiecare religie are propriile ritualuri, acestea sunt cele mai populare ritualuri.

Sare pentru a alunga energia rea

Acest obicei are ca obiectiv indepartarea vibratiilor negative din casa, astfel incat aceasta sa fie curata in Ajunul Craciunului, motiv pentru care incepe in noaptea de 23 decembrie.

Incepeti prin a presara sare de mare sau sare grunjoasa in diferite colturi ale casei si in orice alt loc doriti, lasati-o toata noaptea, iar in dimineata zilei de 24 trebuie sa scoateti sarea afara. Aceasta din urma trebuie facuta prin maturare, altfel ritualul nu va avea niciun efect. Odata ce totul este scos, casa va fi libera de energiile negative.

Vasc pentru protectie

Este una dintre cele mai populare traditii si are ca scop protejarea familiei sau a oricarei persoane care intra sau iese din casa. La masa de Craciun si in zilele premergatoare, puneti un vasc, de preferinta alb, intr-o vaza sau intr-un recipient. Acest lucru inseamna ca persoanele care trec prin casa vor fi protejate impotriva bolilor sau a altor rele, motiv pentru care se obisnuieste sa ai una dintre ele si la usa.

Totusi, vascul are si un obicei legat de romantism, care spune ca oricine primeste un sarut sub una dintre aceste plante va primi dragoste sau o va pastra daca a gasit-o deja.

Lumanari la cina

Acesta este unul dintre cele mai populare ritualuri la masa de Craciun. Este foarte important sa ai lumanari pe masa deoarece ele indeparteaza energiile negative si atrag bunastarea pentru toti membrii familiei.

Totusi, nu poate fi o lumanare oarecare, ci trebuie sa fie rosie, verde sau aurie si sa fie combinata cu vasc si frunze de laur. Lumanarile trebuie lasate aprinse pana cand se consuma. Ce ramane din lumanare trebuie trecut prin jet de apa, pentru a face sa dispara tot ceea ce s-a intamplat deja.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare