Casa de Craciun

#activitati inainte de Craciun #mancaruri Craciun #casa craciun #decoratiuni craciun

5 sfaturi inainte de Craciun ca sa ai cele mai frumoase sarbatori de pana acum!

Ultimul weekend inainte de Craciun! Agitatie mare, nervi in trafic, forfota in supermarketuri, in piete si in mall-uri, dar si in casele gospodinelor... Daca tu ti-ai propus sa iesi cu bine din cursa contracronometru de dinaintea sarbatorilor, iti venim in ajutor cu cateva sugestii. Iata ce-ti recomandam in cele 5 zile ramase inainte de Nasterea Domnului.

 

Sambata – bunatati traditionale

In acest weekend, majoritatea doamnelor care isi incep vacanta de Craciun pe 24 decembrie se vor intrece pe ele insele in bucatarie. Daca si tu ai in plan sa pregatesti in aceste zile bunatatile traditionale, iti propunem sa incerci si o varianta noua de desert: fondante de casa. Pe langa faptul ca sunt delicioase, ele reprezinat si activitate distractiva pentru familia ta. In plus, nici nu-ti pun bugetul la incercare! Ai nevoie doar de: 100 g de nuca, o lingura de gem de piersici si o lingurita de miere. Piseaza nuca, apoi amestec-o cu miere si gem. Formeaza mici bile, pe care sa le cufunzi una cate una in ciocolata neagra topita la aburi. Pune-le apoi pe hartie de copt pana se intaresc. Foloseste peste hartia de copt un ambalaj ales de copii. Poate reprezenta un cadou inspirat pentru ceilalti membri ai familiei, bunici, matusi etc., care vor aprecia la maximum munca ta si a copiilor!

 

Duminica – intalnire cu cei dragi

Pentru a intra cum se cuvine in spiritul Craciunului, duminica te sfatuim sa lasi treburile deoparte pentru cateva ore si sa-ti indrepti atentia catre prieteni si rude. Asa ca seara fie mergeti impreuna la un targ de Craciun, admirand luminile cu care a fost impanzit orasul, in timp ce savurati un vin fiert, fie ii poti invita pe cai dragi la tine acasa si ii poti surprinde cu un butterbeer fierbinte. Pentru a-l prepara ai nevoie de 1,5 litri de bere, o jumatate de lingurita de ghimbir, o jumatate de lingurita de nucsoara, 200 gr de zahar brun, 5 galbenusuri si 100 g unt nesarat. Fierbe berea impreuna cu condimentele timp de 15-20 de minute. Adauga apoi ouale cu zahar si amesteca continuu. Dupa 5 minute adauga untul si, dupa ce se topeste, bate spuma cu mixerul de mana timp de 10 minute. Mai poti folosi mixerul si inainte de servire!

Luni – surprinde-ti colegii!

Daca nu ati facut Secret Santa la serviciu, luni este o ocazie perfecta sa-ti surprinzi colegii. Le poti cumpara inainte sa ajungi la job dulciuri pe care le asezi pe birou, insotite de urari personalizate. Le poti darui chiar din fondantele facute de tine sambata!

Marti - decorarea casei

Daca ai impodobit deja bradul sau daca preferi sa astepti pana pe 24 decembrie, marti este o ocazie buna sa te ocupi de restul decoratiunilor de Craciun. Poti pregati coronita de Advent, un simbol al sarbatorilor de iarna, din ce in ce mai des intalnit si in Romania. Ai nevoie doar de o ramura de brad, patru lumanari si de putina imaginatie. Crengute de brad putem folosi si pentru decorarea balconului. Le putem pune in vazele de flori si le putem inconjura cu ghirlande de luminite. Poti gasi aici sfaturi despre cum sa-ti decorezi casa in cel mai simplu mod cu putinta. De asemenea, iti poti face singura decorurile de Craciun in mai putin de o ora sau poti incerca ornamente hazlii.

Sursa foto: smashblogtrends.com

Miercuri - relaxare

Ca sa-l astepti cum se cuvine pe Mos Craciun, in Ajun, profita de efectele relaxante pe care doar o baie fierbinte cu sare de baie ti le ofera. Si daca tot incepi sa te relaxezi, continua-ti ritualul de infrumusetare, astfel incat in ziua de Craciun sa stralucesti! Cu siguranta, ai acasa o groaza de tratamente faciale, corporale etc.!

Sursa foto: killarneycourthotel.com

Sursa foto: christmas-markets.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea