Casa de Craciun

#activitati casa decembrie #activitati casnie #sfaturi practice #curatenie #curatenie casa #sfaturi practice casa

7 lucruri pe care trebuie sa le faci in casa in luna decembrie

Decembrie este probabil una dintre cele mai frumoase luni din an. Timp de patru saptamani ai ocazia sa te sa lasi de o parte stresul si sa te bucuri de casa ta. Pentru asta, trebuie sa fii cat mai organizat, de aceea iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci in ultima luna din an.

1. Curata congelatorul

De la o zi la alta, congelatorul acumuleaza o multime de produse, iar de unele dintre ele, in special de cele pe care le-ai asezat putin mai in spate, ajungi sa uiti si, in timp, ele expira. Pentru ca urmeaza o noua runda de carne proaspata pe care va trebui sa o pui la congelat odata cu Ignatul, e timpul sa faci o curatenie generala.

2. Aeriseste toata casa

Chiar daca e frig afara si ti-ai putea raci locuinta, e bine ca pe timpul iernii sa aerisesti bine casa din cand in cand. Deschide ferestrele cateva minute si bucura-te de aerul proaspat.

3. Fa o coronita de flori

O coronita vesela, indiferent ca este din brad, din crengute sau din orice alt material, va face casa ta mult mai primitoare si ii va da un aspect familiar. Daca ai timp, adauga o nota personala si decorului exterior al casei, ca sa se simta din toate directiile spiritul de sarbatoare care a cuprins locuinta ta.

4. Decoreaza-ti bucataria

Bucataria e unul dintre spatiile in care petreci mult timp, iar odata cu Sarbatorile vei gati mai mult, asa ca e bine sa ii dai un aer festiv. Decoreaza pervazul ferestrei cu lumanari si cu ramurele de brad sau cu ghivece cu Craciunite. Cateva ghirlande insirate iti vor anima orele petrecute in fata aragazului.

5. Agata crengute de vasc

Obiceiul de a-ti saruta iubitul sau iubita sub vasc se pare ca provine dintr-o traditie veche scandinava potrivit caruia atunci cand dusmanii se intalneau intr-o padure unde crestea vasc in copaci ei predau armele si incheiau un armistitiu. Continua, asadar, traditia de a agata vasc in casa ta in timpul vacantei de sarbatori, dar si inainte de aceasta.

6. Fa cateva donatii

Decembrie este luna cadourilor si momentul sa iti indrepti atentia si catre cei mai nevoiasi. Fie ca alegi sa faci o donatie in bani cuiva care are mare nevoie, fie ca daruiesti haine si jucarii copiilor de la un centru de plasament, orice oferi in aceasta perioada iti va face si mai multa placere.

7. Planifica-ti cheltuielile

Si pentru ca se anunta o luna cu multe cheltuieli, stabileste-ti inca din primele zile ale lui decembrie un buget si fa tot posibilul sa nu te abati de la el.

Sursa foto: discover0.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului