Casa de Craciun

# decoratiune brad #brad artificial #brad natural #decorare brad #brad

Brad natural sau artificial? Ce sa alegi

In fiecare an, cea mai comuna intrebare pusa de Craciun este: brad natural sau artificial? In acest articol iti prezentam argumente pro si contra pe acest subiect.

Traditiile raman vii cu ajutorul unui brad natural

Scoaterea unui brad de plastic din cutie in fiecare an nu este acelasi lucru ca drumul pana la magazin pentru a aduce acasa un brad verde si viu. Pentru multi oameni care sarbatoresc Craciunul, un brad natural este un simbol festiv si romantic al familiei, traditiei si nostalgiei.

Alegerea unui brad este o activitate de familie distractiva

Aceasta traditie nu se rezuma doar la a avea bradul ci este vorba si despre obtinerea lui. Este o activitate distractiva de decembrie pe care o faci cu copiii sau prietenii si de care va veti aduce cu totii aminte. Cei mici vor adora sa participe la alegerea bradului de Craciun si vor fi foarte incantati sa il decoreze.

Bradul natural miroase foarte bine

Craciunul vine cu mirosul de sezon, iar mirosul de ace proaspete de brad este cu siguranta magic. Sigur, puteti aprinde intotdeauna o lumanare cu parfum de brad sau sa folosesti un difuzor de aroma, dar este greu sa gasesti ceva care se apropie de mirosul lemnos natural al unui brad de Craciun proaspat taiat.

Brazii naturali sunt biodegradabili si reciclabili

Timp de mai multi ani, taierea copacilor de Craciun a fost prezentata gresit ca fiind daunatoare mediului, dar nu este tocmai corect. Brazii de Craciun sunt crescuti special pentru acest scop. Pentru fiecare brad recoltat se planteaza cel putin unul nou. In plus, sunt biodegradabili si reciclabili, ceea ce inseamna ca pot fi reutilizati ca ingrasaminte naturale.

In schimb, brazii artificiali au impact asupra mediului. Sunt fabricati din plastic si otel, necesita mai multa energie pentru a fi produsi, sunt livrati din China si, in cele din urma, vor ramane intr-un depozit de deseuri.

Cu ajutorul unui brad natural poti sustine economia locala

Cumpararea unui brad natural este o metoda buna de a sprijini intreprinderile mici care comercializeaza brazi naturali. In timp ce brazii artificiali provin adesea din magazine cu lanturi mari, pepinierele de brazi naturali locale, au nevoie de sustinere pentru ca afacerea sa reziste si vor aprecia daca achizitionezi bradul de la ele.

Brazii naturali sunt mai ieftini decat cei artificiali

Pretul unui brad de Craciun depinde de cativa factori cum sunt locatia, magazinul de unde bradul este cumparat si tipul de brad obtinut. Brazii naturali sunt mai ieftini decat cei artificiali. Singura diferenta este ca bradul artificial poate fi folosit foarte multi ani dupa cumparare, in timp ce bradul natural va fi aruncat dupa ce sarbatorile trec. In acest sens, un brad artificial poate fi o solutie mai economica.

In plus, brazii artificiali nu fac atata dezordine ca si cei naturali pentru ca nu le pica acele si sunt mult mai usor de intretinut. In ceea ce priveste siguranta, brazii artificiali sunt facuti de cele mai multe ori din materiale ignifuge, ceea ce inseamna ca nu exista riscul de a lua foc din cauza instalatiei.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare