Casa de Craciun

# tendinte brad craciun #craciun 2020 #brad craciun

Craciun 2020. Cum poti avea un brad in tendinte la tine acasa

Ai reusit sa rezisti pana acum tentatiei de a impodobi bradul, desi retelele de socializare s-au umplut deja de ceva vreme cu poze ale pomilor gata pregatiti de Craciun? Vrei ca anul acesta sa schimbi in sfarsit ornamentele vechi si il decorezi si tu in ton cu tendintele si simti nevoia sa schimbi in sfarsit? Iata cum poti da un aer de prospetime Craciunului in caminul tau.

Fie ca impodobesti un brad natural, fie ca ai facut deja trecerea la unul artificial, momentul ornarii trebuie sa fie unul special.

Cum impodobesti un brad de Craciun in tendinte

Inainte de a pune colindele preferate sau de a le canta chiar tu in timp ce te ocup de elementul central al Craciunului din casa t, trebuie sa stii cateva lucruri si poate chiar sa te aprovizionezi.

Uita de globurile cu sclipici si de beteala aceea banala!

Globurile vechi poate ca au valoare sentimentala, insa e cazul sa le lasi sa se mai odihneasca si sa le pastrezi pentru acele Craciunuri retro. Acum la moda sunt ornamentele supradimensionate, ghirlandele deosebite si beteala glam care nu alunga, nicidecum, traditia, ci doar ii dau un aer proaspat.

Ornamente neconventionale

Poti decora bradul cu flori proaspete sau artificiale, cu ornamente din sticla sau metal, cu jucarii in miniatura ori chiar cu felii si bucati de fructe taiate ingenios, care vor parfuma atmosfera si care se vor usca agatate in pomul de Craciun. Daca preferi un brad artificial, poti opta pentru unul alb, cu conuri, din fibra optica sau plin de sclipici pe care sa il impodobesti dupa bunul plac, in culorile preferate.

Nu trebuie sa copiezi niciun model de brad in tendinte, ci sa iti stabilesti niste linii in care sa te incadrezi si sa iti lasi imaginatia sa zburde.

Ornamente supradimensionate

Fie ca te pricepi la hand-made si iti poti face propriile ornamente, fie ca gasesti prin magazine obiecte numai bune de pus in pomul de Craciun, nu te sfii sa folosesti cateva funde mari, spre exemplu, sau flori facute din fetru sau carton, pe care sa le asezi strategic si care sa contrasteze cu beculetele instalatiei sau cu alte ornamente cu valoare sentimentala de la Craciunurile trecute (clopotei, globuri, decoratiuni).

Ornamente naturale din fructe

Poti sa faci propriile ornamente naturale daca ai rabdare, iar Craciunul va avea cu adevarat un parfum deosebit. Felii de portocale, mandarine decupate ca pentru o masa festiva, ghirlande din boabe de struguri sau betisoare de scortisoara si pastai de vanilie, orice este natural se poate agata in brad!

Beteala fina e la moda

Craciunul 2020 are nevoie de stralucire dupa un an lipsit de culoare. Renunta la ghirlandele vechi de beteala, mari si groase, care mai mult "ascund" bradul, si inlocuieste-le cu una fina, subtirica, matasoasa, care curge pe crengile lui in cascade. Fie ca alegi beteala aurie, fie ca "mergi" pe argintiu, aceasta va da bradului tau un farmec subtil.

Decoratiuni facute de copii

Iti amintesti cum lipeai hartie glasata la gradinita pentru lantisoare multicolore care deveneau ghirlande de pom de Craciun? Provoaca-ti copiii sa creeze singuri ornamentele pentru brad. Nu uita nici de conurile colorate cu carioci sau cu tempera! Cautati impreuna tutoriale si creati impreuna magia Craciunului. Cu siguranta imaginatia celor mici va da cu adevarat culoare acestei sarbatori si te va molipsi si pe tine.

Flori artificiale pentru un brad elegant

Am fi spus ca poti pune si flori naturale in bradul tau special, insa acestea nu vor rezista. Poti infige, insa, in el flori de Craciunita artificiala sau poti realiza chiar o ghirlanda din flori handmade, din fetru sau matase sau satin, care sa il "imbrace" de sus pana jos, ca o rochie eleganta. Cele mai recomandate sunt florile rosii, dar puteti opta si pentru alb sau auriu, in functie de preferinte.

Armonie de culori

Indiferent cum decizi sa impodobesti bradul anul acesta, nu uita ca ai nevoie de o armonie de culori. Poti opta pentru orice culoare doresti, atat timp cat se asorteaza cu restul casei (draperii, covoare, mobilier etc.) Vrei un brad intr-o singura culoare? Vrei un brad "viu", cu mai multe nuante? Aminteste-ti de lectia culorilor complementare invatata la orele de desen si pune-te pe treaba! Pana la urma Craciunul nu este neaparat despre moda si tendinte, ci despre acea atmosfera in care te simti cel mai confortabil si cel mai bine alaturi de cei dragi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului