Casa de Craciun

# creare decoratiuni craciun # decoratiune craciun # amenajare casa craciun #craciun

Cum sa creezi o decoratiune de Craciun cu peisaje de basm

Ce poate fi mai frumos decat sa creezi in aceasta perioada propia ta decoratie de Craciun, si anume un peisaj de basm feeric?! Gandeste-te la timpul placut pe care il vei petrece alturi de cei dragi, atat in timpul realizarii ei, cat si dupa aceea, admirand-o impreuna in seara de Craciun.

Ce trebuie sa stii

Priveste aceasta activitate ca pe sarcina ta preferata de la scoala, dar modernizata. Alege o scena de vacanta fermecatoare care se se poata folosi ca decor de sarbatori si, totodata, sa se poata completa continuu de-a lungul anilor. Totodata, acest bricolaj simplu poate fi un cadou fermecator pentru cineva drag.

Iata de ce vei avea nevoie pentru a face acest proiect:

  • Cutie pentru scena;
  • Zapada artificiala;
  • Braduti artificiali de diferite dimensiuni;
  • Minisanii;
  • Minicerbi;
  • Pistol cu clei fierbinte si lipici adeziv suplimentar.

Cutia pentru scena trebuie sa fie suficient de adanca pentru a avea loc sa fixezi mai multe obiecte fara sa obtii un aspect supraaglomerat. Scena pe care o realizezi nu trebuie sa arate hiper-realista, ci doar foarte bine si armonioasa. Nu evaluam aici nimic cu exactitate si vrem doar sa realizam un peisaj feeric de iarna.

Creeaza fundalul

Este important sa iti amintesti sa lucrezi in straturi. Incepe din spate si continua spre fata. In spate va fi minunat sa se vada culoarea naturala a lemnului. Creeaza niste dealuri curbate din rulouri de zapada artificiala. Lipste toate piesele la locul lor pentru a le fixa si securiza cat mai bine.

Adauga copacii

Joaca-te un pic cu ei, incercand sa gasesti pozitiile cele mai potrivite, astfel incat decorul sa fie armonios incadrat. Pentru un aspect placut, aranjeaza arbori de dimensiuni diferite in interior, asezand unii in partea din spate a cutiei si altii in fata. Dupa ce esti multumit de pozitiile lor, foloseste pistolul cu clei fierbinte pentru a-i fixa. Daca este necesar, adauga cateva bucati de zapada pentru a le acoperi baza.

Adauga detaliile de finisare

Din nou, inainte de a le fixa cu clei, joaca-te putin cu ele pentru a gasi cele mai potrivite pozitii. Nu uita de proportii si aseaza obiectele in asa fel incat sa para totul cat mai natural, in prim plan, dar si in planul secund. Cativa cerbi mici mai in spate, cu detalii simpatice cum ar fi un nas rosu ar arata acum foarte haios. Pentru prim plan o sanie din lemn rosu, un pic mai mare, si o gramada de cadouri langa unul din pomi, ar fi de mare efect. Cand esti multumit de aspectul general al scenei create de tine, incepe fixarea detaliilor cu lipici fierbinte. Porneste cu elementele din spate si continua spre fata, intotdeuna de jos in sus.

Daca vei reusi sa pastrezi scara obiectelor si sa le asezi astfel incat sa creezi senzatia de adancime, peisajul tau va fi cu adevarat magic. Nu te teme sa iti exersezi creativitatea si sa adaugi elemente noi cum ar fi o casuta cu un cos de fum, luminite, sau cateva animalute in plus.

Sursa foto: thespruce.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare