Casa de Craciun

#craciun #decorat # spatii mici

Cum sa decorezi spatiile mici de Craciun. Solutii utile

Cand nu ai un spatiu foarte mare si vrei sa decorezi de Craciun pentru a avea o locuinta functionala, dar sa-ti si placa, trebuie sa faci alegerile potrivite. Este bine sa optezi pentru decoratiuni care sa inlocuiasca temporar ori sa schimbe aspectul pieselor de decor.

Fetele de perna, covorasele, sursele de lumina cu motive de Craciun sunt utile si nu ocupa alt spatiu decat cel care le este alocat de obicei.

Decoratiuni intr-o singura culoare si forma

Cand folosesti o singura culorare in decorul interior creeaza continuitate si da impresia unui loc mai mare, prin disparitia contrastelor care fractureaza spatiul. Ca sa eviti monotonia, foloseste mai multe nuante din aceeasi culoare. De asemenea, sunt recomandate decoratiunile in tonuri mai deschise si metalizate, pentru un look aerisit si luminos. De exemplu, pune decoratiuni argintii intr-o camera in tonuri de gri si auriu sau alama intr-un decor bej sau alb.

La fel poti proceda si cand vine vorba de forma decoratiunilor. Alege braduti si conuri sau foloseste numai decoratiuni in forma de stea prin casa, pentru a pastra unitatea, echilibrul si continuitatea spatiului chiar daca treci dintr-o incapere in alta.

Lumina

Foloseste la maximum instalatiile luminoase, lumanarile si felinarele. Este momentul lor si suplinesc lipsa luminii naturale. Le poti suspenda de tavan ori pe pereti, umple vase din sticla cu ele, imbraca o piesa de mobilier. Sursele de lumina trebuie asezate in asa fel incat sa creezi un triunghi. Lumina va amplifica senzatia de spatiu mai mare.

Decoratiuni suspendate

Pentru ca spatiul este mic, pardoseala tebuie lasata libera si foloseste decoratiunile suspendate. Poti instala decoratiuni deasupra usilor sau ferestrelor, le poți agata de corpurile de iluminat, de tavan ori in colturile libere din incapere.

Inlocuieste bradul

Tuturor ne plac brazii de si nu ne putem inchipui sarbatorile de iarna fara ei, dar cand spatiul este redus, o alternativa la bradul clasic devine singura varianta.

Acesta poate fi reprezentat de o instalatie simpla de iluminat, din care imaginezi pe perete un brad, pe care o poti combina cu ornamente usoare ori ghirlande. O alta idee este sa reconstitui forma bradului din ornamente sau globuri prinse direct pe perete, in locul instalatiei.

Poti inlocui bradul de Craciun si cu o replica mai mica ori cu mai multe decoratiuni in aceeasi forma.

Cel mai important este sa nu decorezi in exces. Craciunul nu inseamna doar accesorii de sozon, ci bucuria de a fi impreuna cu cei dragi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea