Casa de Craciun

#diy #craciun #cutie #cutie bomboane #cutie craciun

Cum sa faci o cutie hexagonala de bomboane pentru Craciun

Ce prilej mai bun exista de a-ti testa indemanarea, decat necesitatea de a-ti decora frumos locuinta cu ocazia sarbatorilor de iarna? Ca in fiecare zi de luni, iti propunem un proiect special, "homemade", pe care sa il realizezi chiar tu in timpul liber. Incearca sa faci o cutie hexagonala de bomboane, accesoriu cu care sa te mandresti in zilele de Craciun, in fata musafirilor.

Cutia hexagonala de bomboane este o mini-decoratiune adorabila de Craciun, prezentata de ohhappyday.com. Rezultatul este atat de spectaculos, incat nici nu iti va veni sa crezi ca ai realizat-o cu mainile tale!


Materiale necesare:

- imprimanta;
- template PDF (il descarci de aici);
- foarfeca de hartie;
- cutter;
- rigla;
- fund de taiat;
- creion;
- hartie colorata lucioasa (cartonata, orice nuanta doresti);
- lipici;
- hartie cartonata imprimabila alba;

Pasul 1. Descarca template-ul PDF si printeaza-l pe hartia cartonata imprimabila (foloseste Adobe Reader pentru o schema corecta).

Pasul 2. Foloseste cutterul si rigla pentru a decupa template-ul cu "petale", corpul principal si celelalte piese mici (doua dreptunghiuri care vor fi indoite ca un evantai), marcate cu linii punctate si linii cu buline (poti folosi foarfeca pentru curbe, daca iti este mai usor).

Pasul 3. Pune forma cu "petale" pe spatele hartiei colorate lucioase si fa-i conturul cu creionul, apoi decupeaza cu cutterul/foarfeca. Ai nevoie de 3 astfel de modele, iar unul dintre ele va avea decupat un mic patrat (vezi in imaginea de la finalul articolului). Acum indoaie piesele, astfel: in interior pentru liniile punctate din template si in exterior pentru cele cu buline.

Pasul 4. Folosind lipiciul, ataseaza petalele colorate de corpul principal, decupat din template. Asigura-te ca modelul cu petale gaurit este la capatul opus al petalei albe gaurite din corpul principal.

Pasul 5. Odata ce ai toate petalele atasate, indoaie-le in interior si preseaza, pentru a inchide cutia.

Pasul 6. Indoaie acum piesele mici dreptunghiulare, pentru a obtine o forma de evantai, apoi introdu-le in gaurelele din capetele cutiei hexagonale. Desfa-le partile din exterior, astfel incat sa le evidentiezi forma speciala.



Felicitari, ai realizat o cutie hexagonala festiva, pe care o poti folosi ca decoratiune sau in care poti depozita bombonele mici. Mai mult decat atat, o poti introduce in decorul bradului sau o poti face cadou cuiva drag, cu o surpriza in interiorul ei!

Sursa foto: ohhappyday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele