Casa de Craciun

#craciun #masa craciun #decoratiuni craciun

Decoratiuni inedite pentru masa de Craciun, pe care le poti face chiar tu

Masa de Craciun trebuie sa fie una impresionanta. Lumanarile puse la loc de cinste, tacamurile bine organizate, farfuriile tematice scoase din sertar. Daca totusi doresti sa oferi o nota personala te poti orienta catre decoratiuni tematice. Iata o serie de ornamente inedite pe care le poti crea chiar tu. 

Soseta verde pentru tacamuri

Sosetele sunt de ceva vreme simboluri pentru sarbatorile de iarna. Sunt elemente decorative folosite pentru a impodobi bradul, bucataria sau semineul din living. Totusi te-ai gandit ca le poti transforma in decoratiuni pentru masa? Nu sunt greu de realizat, iti trebuie doar ceva indemanare, o bucata de material verde si unu sau doi metri de panglica cu aspect pretios. Cu siguranta vei gasi activitatea relaxanta, iar impresia pe care o va crea oaspetilor va merita efortul!

Domul cu globulete

Daca si terminat de impodobit bradul si constati ca ti-au ramas cateva globulete in plus, nu te grabi sa le urci in cutia de pe dulap! Le poti transformat cu usurinta intr-o decoratiune inedita, pe care o poti apoi aseza pe masa de Craciun. Ai nevoie de o farfurie alba, globuletele ramase si un dom de sticla. Daca nu ai unul cu o forma deosebita, poti folosi un bol confectionat din sticla fina. Poti sa-i oferi o nota personala montand printre globulete cateva ramuri marunte de brad! Vei avea un decor inedit cu aspect vibrant si proaspat. 

Inelul pentru servet

Nici o masa nu are aspect pretios daca farfuriile nu au alaturi servetele albe. Pentru a oferi un aer mai intim acestea trebuie sa fie decorate cu inele tematice. Daca inele achizitionate in anii precedenti sunt inca impecabile, le poti personaliza cu ajutorul unor decoratiuni confectionate din foi de pasla, bucati de panglica si clopotei. Iti trebuie putina rabdare si ceva indemanare pentru a duce la bun sfarsit aceasta operatiune insa rezultatele finale fac ca efortul sa fie rasplatit. Priveste imaginea si imi vei da dreptate!

Decoratiuni pentru scaune

Mesele festive nu sunt complete, daca nu se acorda maximum de atentie tuturor detaliilor. Chiar daca petreci Craciunul alaturi de familie si prieteni, vei dori sa te bucuri de o atmosfera calda si in acelasi timp sofisticata. Poti crea un decor inedit de restaurant, chiar la tine in sufragerie daca daruiesti atentia cuvenita scaunelor. Cu ajutorul unei panglici late si a globurilor ramase poti concepe ornamente sofisticate! Alege culorile potrivite si completeaza decorul cu aceste elemente cheie!

Bradutii din pasla

Pasla este un material extrem de versatil este la indemana si poate fi utilizat in numeroase moduri. Te-ai gandit ca poti transforma foile din pasla in runnere pentru masa festiva de Craciun? Iti trebuie sase sau opt foi de pasla verzi si una-doua rosii, o foarfeca si un adeziv bun. Contureaza pe pasla verde forma bradutilor, decupeaza cu grija! Obtii in doar cateva minute runnere in forma de pomi, totusi acestia nu sunt completi fara bulinele rosii traditionale! Ai grija la operatiune de lipire a globurilor, si gata! Felicitari, ai reusit sa creezi decoratiuni inedite!

Inel funda pentru servet impodobit cu globuri

Pastreaza masa de Craciun decorata de sarbatoare. Daca ai hotarat care este servetul potrivit, poti alege sa creezi si inele sofisticate din panglica cu aspect pretios si globuri asortate. Sunt simplu ce confectionat, trebuie doar sa fii atenta la detaliile legate de dimensiuni si culori.

Acestea sunt doar cateva dintre ornamentele pe care le poti crea cu ajutorul unor materiale prietenoase, care cu siguranta le ai la indemana sau le poti gasi in orice mercerie ori magazin de tip Art &Kraft. In acest an bucura-te de o masa festiva impresionanta, decorata cu ornamente realizate de tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea