Casa de Craciun

#decoratiuni #craciun #handmade #ornamente #decor #casa de Craciun #pregatiri craciun

Decoratiuni last minute pentru Craciun

Te-ai lasat cuprinsa de febra pregatirilor pentru Craciun, dar ai omis sa cumperi decoratiuni spectaculoase care sa-ti aduca aerul festiv in casa? Inca mai ai timp sa iti ornezi casa cu decoratiuni inedite si surprinzatoare. Singura imita este imaginatia ta. Iata cateva idei inspirate de decoratiuni last minute pentru Craciun, care vor crea instant o atmosfera de poveste in caminul tau.


Vaze transparente, pline cu globuri

Foloseste vazele transparente pe care le ai in casa pentru a crea decoratiuni originale. Umple vazele sau orice alt recipient inalt si transpartent cu globurile pe care nu le-ai folosit la ornarea bradului. Asaza decoratiunile in locurile unde vrei sa atragi atentia invitatilor care iti trec pragul casei de sarbatori. Cu siguranta vor fi placut surprinsi sa vada ca ai putut crea ornamente atat de frumoase fara efort si timp pierdut prin magazine.


Pahare umplute cu bomboane

Un bol cu bomboane este intotdeauna tentant atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. O decoratiune last minute de Craciun poate fi un pahar deosebit umplut cu bomboane, preferabil dropsuri, intrucat sunt mici. Alege dropsuri rosii si albe, pentru un contrast in ton cu sarbatoarea Craciunului. Oricand poti inlocui paharul cu un alt recipient din sticla transparenta.


Globuri agatate de lustra

Alege cateva globuri deosebite pe care nu le-ai asezat in brad si creeaza cu ajutorul lor decoratiuni simple, dar de efect, pentru lustra sau candelabru. Leaga globurile cu panglici stralucitoare subtiri si agata-le de lustra. Poti folosi orice decoratiune care nu si-a gasit locul in bradul de Craciun.


Perne decorative de sezon

Daca simti ca ar mai fi nevoie de cateva decoratiuni pentru Craciun, nu pierde timpul alergand prin magazine. Cu siguranta gasesti prin casa materiale textile cu imprimeuri specifice acestei perioade a anului. Poti lega astfel de materiale in jurul pernutelor decorative pe care le tii pe canapea. Invitatii tai le vor admira minute in sir si vor fi atenti sa nu distruga ingenioasa decoratiune.


Conuri in ghivece

Din conurile de brad poti realiza decoratiuni istete pe ultima suta de metri, inainte de sosirea invitatilor. Tot ce trebuie sa faci este sa culegi cateva conuri sau sa le iei pe cele din potpourriuri si sa le asezi in ghivece din ceramica. Daca tii conurile cateva ore la congelator, vor prinde un strat de bruma si vor crea un decor suprinzator pe masa festiva.



Sursa foto: realsimple.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea