Casa de Craciun

#sarbatori #craciun #decoratiuni craciun #decoratiuni

Decoratiuni uimitoare pentru Craciun, pe care le poti face alaturi de cei mici

Craciunul este perioada din an in care toata familia sta mai mult timp impreuna. Chiar si pregatirile pentru Craciun fac parte din farmecul acestei Sarbatori. Dintre toti ai casei, copiii sunt cei mai nerabdatori sa decoreze casa, sa impodobeasca bradul si sa il astepte apoi pe Mos Craciun. Profita de timpul care a mai ramas pana la Craciun si realizeaza alaturi de cel mic cateva decoratiuni uimitoare.

Braduti cu pomponi

Pentru a face mini ornamente sub forma de brazi de Craciun aveti nevoie doar de cateva materiale. Din cateva bete pentru constructii faceti triunghiuri care vor fi bradutii. Decorati apoi fiecare bradut diferit, folosind pomponi si beteala. Nu uitati sa atasati fiecarui bradut si trunchiul pe care il puteti face, de asemenea, din hartie pentru constructii de culoare maron.

Om de zapada, ren sau Mos Craciun din rola reciclata

Adunati rolele de hartie igienica pentru a le folosi inainte de Craciun ca sa faceti din acestea ornamente vesele si colorate. Toate personajele specifice acestei Sarbatori pot prinde viata cu ajutorul acestor role de carton. Aplicati pe fiecare rola, hartie colorata, nasturi, vata, puneti-le coifuri, nas sau gura decupate tot din hartie. Aceste oranamente sunt simplu de facut, iar rezultatul va fi o incantare pentru cei mici.

Forme colorate din clipsuri de plastic

Pentru a face aceste ornamente inedite aveti nevoie de cat mai multe clipsuri de plastic pentru par, colorate sau in culorile specifice Craciunului alb si rosu. Veti mai avea nevoie de forme metalice pentru taiat biscutii (om de zapada, om de turta dulce, bradut, glob etc), adeziv, hartie pergament si o tava. Puneti formele in tava pe care ati pus hartia pergament, apoi umpleti fiecare forma cu clipsurile de plastic. Pentru bradut puteti folosi, de exemplu, doar clipsuri verzi si rosii sau puteti face aceste ornamente asa cum va spune imaginatia. Tava se pune apoi in cuptorul incalzit la 200 de grade Celsius si se lasa 15-20 de minute, timp in care clipsurile se vor topi. Se lasa apoi in forme pana cand se racesc, apoi se scot, iar pe spatele fiecarui ornament se aplica un strat de adeziv.

Ormanete din paste colorate

Acesta este un alt ornament simplu de facut. Aveti nevoie doar de o bucata de carton, o forma pentru taiat biscutii (stea, inimioara), paste, accesorii metalice colorate pentru decor, o fotografie si adeziv, vopsea colorata. Vopseste pastele si lasa-le sa se usuce. Decupati bucata de carton pentru a obtine o steluta sau o inimoara, ori chiar un cerc rotund, atat timp cat veti avea un cerc mare si unul mai mic in interior unde va fi lipita poza – foloseste forma pentru taiat biscuitii pentru a decupa uniform. Acesta este suportul pentru coronita care va rezulta la final. Lipiti in centrul bucatii de carton pe care ati decupat-o, poza, apoi de jur imprejur puneti pastele pe care le-ati vopsit in culorile dorite. Aplicati accesoriile metalice, un snur din sfoara pentru a putea pune ornamentul in brad.

Surse foto:amazinginteriordesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea