Casa de Craciun

#craciun #amenajare casa #stil scandinav

Decoreaza-ti casa in stil scandinav de Craciun!

Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar magazinele s-au aprovizionat deja cu decoratiuni noi si captivante in spiritul sarbatorilor. Astazi, iti propunem sa iesi putin din tipare si, in locul decoratiunilor gata facute, sa te orientezi catre combinatii inedite de decoratiuni, specifice stilului scandinav.

In tarile scandinave, decoratiunile pentru Craciun sunt simple, realizate din materiale albe sau negre si cu accente de culori specifice acestei perioade a anului: rosu, verde si auriu. Nu lipsesc din decor crengutele de brad, conurile, coronitele si, desigur, renii lui Mos Craciun.


1. Decoratiuni in stil scandinav pentru masa

De Craciun, poti aseza pe masa festiva un aranjament in stil scandinav, realizat dintr-un cosulet din iuta, umplut cu crengute uscate. Pe fiecare crenguta poti agata globuri rosii si albe sau alte decoratiuni marunte care crezi ca ar infrumuseta atmosfera de sarbatori.


2. Brad din lemne

Pe langa clasicul brad natural de Craciun, anul acesta mai poti avea si un bradut, dar din lemn. Este usor de realizat si se incadreaza perfect in stilul decoratiunilor scandinave. Ai nevoie de lemne de diferite dimensiuni, de la mic la mare. Fixeaza bucata cea mai mare la baza bradului si micsoreaza dimensiunea, pana cand bucata cea mai mica ajunge in varf. Ia instalatia de brad si plimb-o pe fiecare "ramura", in zig-zag, apoi adauga globuri, conuri si alte ornamente pentru brad.


3. Lumanari scandinave pentru o atmosfera de poveste

De Craciun, superstitia spune ca este bine sa ai cel putin o lumanare aprinsa, pentru a atrage norocul in casa si a-l sarbatori asa cum se cuvine pe pruncul Iisus. Inspira-te din decoratiunile in stil scandinav si creeaza-ti propriile ornamente luminoase. Ai nevoie de un pahar mic pentru suport si de o lumanare inalta. In jurul lumanarii, taseaza o bucata de muschi, iar deasupra asaza cateva margele care sa reflecte lumina lumanarii.


4. Decoratiune speciala pentru hol

De Craciun, poti aseza o decoratiune speciala pe hol. Ai nevoie de o creaga cu multe ramuri, pe care agati turta dulce, globuri si, de ce nu, cadouri pentru cei dragi.



Sursa foto: digsdigs.com, architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului