Casa de Craciun

# decorare masa craciun #craciun #masa craciun

Idei de decorare a mesei de Craciun

Pentru masa de Craciun gaseste cea mai potrivita idee de decorare, in functie de stilul petrecerii pe care o organizezi si de invitatii care iti vor fi alaturi. Inspira-te din urmatoarele idei:

Lemn natural

Pentru o masa festiva care sa duca cu gandul cat mai aproape de natura, ai nevoie de cateva crengute de brand sau alta planta verde, conuri mari si pahare de sticla de verde. Mai adauga in acest decor o fata de masa in carouri, iar elementul surprinzator vor fi chiar bucatile de trunchi de copac, pe care vor fi asezate farfuriile.

Bradut din servetele

Servetele de panza alba pe care le-ai pregatit pentru masa de Craciun pot fi impaturite intr-un mod ingenios. De exemplu, pot transforma servetele de masa in braduti pe care sa ii asezi apoi pe fiecare farfurie. Pentru a realiza acesti braduti este simplu, ai nevoie doar de putina imaginatie si indemanare.

Vaze de sticla

Aceasta este de departe una dintre cele mai simple idei de pus in practica pentru masa festiva de Craciun, dar cu siguranta va atrage toate privirile. Ai nevoie de cateva vaze de mici dimensiuni, simple, din sticla transparenta. Umple vaza cu apa si pune cateva coacaze rosii, apoi adauga crengute verzi de la plantele din gradina. Aspectul va fi in ton cu sarbatoarea!

Clopotei argintii pentru lumanari

Atunci cand clopoteii isi fac loc in decor stii ca a venit, in sfarsit, Craciunul. Pentru masa festiva din acest an, orienteaza-te catre clopotei argintii si globuri drept suporturi pentru lumanari.

Decor cu acadele

Detaliile sunt importante atunci cand asezi masa festiva pentru Craciun. Modul in care o poti decora anul acesta poate pleca de la faimoasele acadele in rosu si alb. Confectioneaza place card-uri cu numele fiecarui invitat folosind cateva materiale: indoaie bucati de sarma aurie in forma de acadele. Prinde de fiecare bucata de sarma crengute de rozmarin. Taie dintr-un carton cardurile la dimensiunea dorita si pe marginea fiecaruia coloreaza cu rosu. Scrie numele invitatilor pe carduri. Fa cate o gaura intr-un colt al cardului si leaga acadeua de card cu o bucata mica de panglica rosie. Completeaza decorul cu servetele rosii si o fata de masa in nuante de alb si rosu.

Ghirlanda verde

O ghirlanda verde de la un capat la altul al mesei de Craciun, plasata chiar pe mijloc va fi piesa de rezistenta a decorului festiv. Foloseste ramuri verzi de la plantele de sezon, mai poti pune fructe rosii si lumanari aprinse, pentru ca aceasta combinatie sa fie una cu adevarat eleganta.

Aranjament de lumanari in mesteacan

Pentru acest ornament simplu si rafinat pentru Craciun ai nevoie de doar trei elemente: lumanari in scoarta de mesteacan, conuri de brad si ramuri verzi.

Decor in culori neutre si metalice

Pentru a face un astfel de aranjament pentru locurile de la masa, foloseste un servet din panza groasa si o bucata groasa de lemn ca suport pentru farfurii. Completeaza aranjamentul cu o ramura verde de brad.

Oranament aromat

Pentru a face un ornament care va atrage toate privirile, foloseste o tava de argint pe care sa asezi conuri de brad, crengute de pin si portocale in coaja carora le poti pune cuisoare pentru a raspandi un parfum si mai accentuat in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea