Casa de Craciun

#pisica #sarbatori #craciun #animale #animale de companie

Protejeaza-ti pisica de Sarbatori! Iata la ce pericole este supusa fara sa-ti dai seama

In perioada Sarbatorilor de Iarna, pisica este supusa multor pericole, pe care de cele mai multe ori nici macar nu le sesizezi! Iata la ce trebuie sa fii atent daca iti doresti ca pisica ta sa nu se accidenteze.

1. Atentie la brad!

Pentru multe pisici, bradul de craciun reprezinta o mare tentatie. Joaca cu ornamentele sau catararea in pom poate duce la accidente neplacute. Pomul poate cadea peste ele, iar pisicile se pot rani. In plus, cine si-ar dori ca pomul sa fie distrus? Asigura-te ca pomul nu poate fi daramat de pisica, fie ca achizitionezi un suport rezistent fie ca il legi de un obiect sigur.

2. Alege ornamente sigure

Ornamentele pentru pom sunt o atractie irezistibila pentru pisici. Opteaza pentru ornamente care nu se sparg, astfel incat pisica sa nu se raneasca in cioburi. Daca nu poti renunta complet la ornamentele din sticla, pune-le pe acestea pe ramurile de sus ale bradului si in partea de jos, unde pisica are acces utilizeaza ornamente din plastic, lemn sau metal.

3. Atentie la cabluri

Cablurile de la instalatiile de Craciun sunt o adevarata problema. Este indicat sa le ascunzi de pisica, pentru a nu le roade, in caz contrar exista riscul ca aceasta sa se electrocuteze. Pentru ca animalul sa nu poata ajunge la ele, ascunde-le sub covor sau pozitioneaza-le pe langa perete, intr-un loc inaccesibil felinei.

4. Fereste pisica de alimente destinate oamenilor

Perioada Sarbatorilor este plina de tentatii culinare pentru pisica ta. Dulciurile si preparatele din carne pot parea adevarate delicatese pentru aceasta. Desi in aceasta perioada tentatia de a rasfata pisica este mult mai mare, ar fi bine sa te abtii. Carnea de porc este foarte greu de digerat pentru pisici, iar daca este cruda ii poate transmite multi virusi si mircobi, printre care se numara si toxoplasma gondii, parazitul care produce toxoplasmoza. Nici in privinta dulciurilor lucrurile nu stau altfe, multe dintre acestea fiind toxice (in special cele cu ciocolata) pentru mica felina.

Sursa foto: wallpapers9.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea