Casa de Craciun

#organizare petrecere #craciun #petrecere craciun

Vrei sa organizezi o petrecere de Craciun la tine acasa? Ce trebuie sa stii

Iti doresti ca anul acesta sa organizezi o petrecere de Craciun la tine acasa si de aceea te gandesti cand si cu ce ar trebui sa incepi pregatirile. Indiferent ca vei avea musafiri care vor sta doar cateva ore sau sunt oaspeti care vin de departe si veti petrece impreuna cateva zile de Sarbatori, casa trebuie sa straluceasca.

Pentru ca totul sa fie pus la punct pentru petrecerea de Craciu, ar trebui sa te pregatesti deja pentru aceasta zi importanta din an. Nu va fi totul asa cum iti doresti, daca te apuci sa faci curatenie in casa doar cu cateve ore inainte sa ajunga musafirii. Incepe pregatirile pentru a gazdui petrecerea de Craciun, cu micile reparatii prin casa, daca acestea sunt necesare, inlocuieste ceea ce nu functioneaza, apoi poti incepe o curatenie riguroasa a fiecarui colt din casa.

Nu este nevoie sa faci o renovarea a casei doar pentru ca iti sosesc musafiri, insa daca intentionezi sa faci schimbari importante, cum ar fi sa schimbi parchetul sau eletrocasnicele mari din bucatarie, acesta ar fi un moment bun.

Cum sa iti planifici timpul alocat pregatirilor pentru Craciun, inainte sa soseasca musafirii:

Cu opt saptamani inainte

Specialistii recomanda sa faci o verificare din timp a tuturor electrocasnicelor din casa. Daca acestea scot sunete ciudate sau dau semne ca ar ceda, acesta este cel mai bun moment in care le poti schimba. Frigiderul, cuptorul, masina de spalat vase sunt eletrocasnicele de care vei avea nevoie in perioada imediat urmatoare, daca sunt vechi sau observi ca nu te poti baza pe ele, inlocuieste-le sau repara-le.

Cu sase saptamani inainte

Acesta este momentul potrivit in care te poti ocupa de camera de oaspeti. Chiar daca nu intentionezi sa o renovezi complet, este necesar sa faci reparatiile necesare, sa acorzi atentie micilor detalii si poti chiar aplica un strat proaspat de vopsea pe pereti, daca ai energia necesara sa faci acest lucru.

Cu cinci saptamani inainte

Tot camera de oaspeti are nevoie de mici retusuri. Acesta este momentul in care poti face curatenie in detaliu, poti sterge podelele si ferestrele. Alege o lenjerie de pat cat mai buna pentru aceasta camera si pregateste-o pentru a o pune pe pat, inainte ca musafirii sa isi faca aparitia.

Cu patru saptamani inainte

Acesta este momentul potrivit in care poti improspata cateva locuri din casa, aplicand un strat nou de vopsea. Aplica un strat de vopsea pe hol, in living si camera de oaspeti si intreaga casa va avea un aer proaspat si un aspect curat.

Cu doua saptamani inainte

Pregatirile pentru petrecerea de Craciun sunt aproape gata, asadar este momentul sa adaugi elementele decorative cum ar fi cateva plante, covoare noi sau draperii. Aceste mici detalii nu costa foarte mult, insa au un impact mare in aspectul intregii case. Din decor, nu trebuie sa lipseasca nici accesoriile de sezon, pe langa traditionalul brad impodobit.

O saptamana inainte

Acum va trebui sa faci curatenia finala. Pe langa stersul ferestrelor si curatenia din cele mai ascuse colturi din casa, ai grija sa faci ordine in fiecare zi si sa scoti tot gunoiul din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea