Gradina de Craciun

#brad #brad craciun #brad verde

Bradul de Craciun: cum sa il mentii mai mult timp verde

Cele mai multe persoane isi doresc de Craciun un brad natural pentru a aduce in casa lor parfumul placut si proaspat de conifere, specific acestei sarbatori. Totusi, nimeni nu isi doreste ca bradul sa se usuce rapid si sa ii umple casa de ace. Iata cateva trucuri care te vor ajuta se mentii in viata cat mai mult timp un brad taiat:

1. Inspecteaza acele

Inainte de a cumpara un brad, inspecteaza-i acele. Acestea trebuie sa fie cat mai flexibile, si nu uscate si fragile.

2. Taie tulpina

Daca vrei ca bradul tau sa reziste cat mai mult, taie-i partea de jos a tulpinii pentru a-i oferi cat mai multa prospetime si o absorbitie a apei cat mai eficienta.

3. Da-i cantitatea de apa de care are nevoie

Dupa ce cumperi bradul, uda-l cat mai curand posibil. Baza bradului nu trebuie sa usuce niciodata, asa ca asigura-te ca acesta are in permanenta un castron plin cu apa din care sa isi ia substantele nutritive de care are nevoie. In general, un arbore va absorbi un sfert de litru de apa pe zi pentru fiecare centimetru din diametrul trunchiului.

4. Adauga in apa ceva dulce

Desi nu a fost dovedit stiintific pana acum unii oameni spun ca, daca adaugi zahar, aspirina sau sirop de porumb in castronul cu apa, bradul sau orice alta planta va rezista mult mai mult timp. Nu ar fi rau sa incerci nici aceasta varianta, chiar daca aceasta nu a fost inca dovedita.

5. Fereste-l de lumina soarelui

Asaza bradul intr-un loc cat mai racoros, departe de lumina directa a soarelui sau orice alte surse de caldura ce ar putea accelera procesul de uscare a acestuia.

6. Pastreaza umiditatea

Daca ai un umidificator in casa, pune-l in camera in care tii bradul. Acesta va ajuta la mentinerea acelor proaspete mai mult timp si va reduce si riscul unui incendiu.

In cazul in care nu vrei sa treci prin toate aceste complicate procese, poti opta pentru un brad in ghiveci. In cazul in care nu ai unde sa tii pe parcursul anului ghiveciul, poti sa il donezi pentru parcuri sau sa il replantezi in curtea ta pana in luna ianuarie.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului