Gradina de Craciun

#brad in ghiveci #ingrijire brad #brad de craciun #plante de apartament #brad

Cum sa alegi si sa ingrijesti corect bradul in ghiveci

Brazii in ghiveci au inceput sa castige tot mai multa popularitate si in Romania. Avantajul acestora consta in faptul ca rezista perioada lunga de timp, putand sa te bucuri de el si anul urmator, sau il poti planta in gradina la inceputul primaverii. Pentru a te bucura pe deplin de acesta trebuie insa sa stii cum sa-l alegi si cum sa-l ingrijesti corect. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont.

Alegerea bradului

Cand te-ai hotarat sa cumperi un brad in ghiveci, uita-te cu atentie la ramurile acestuia. Trebuie sa fie sanatoase si verzi. Daca observi ramuri fara ace, ramuri uscate sau afectate de boli ori daunatori, evita sa-l cumperi. Riscul ca bradul sa se strice in perioada imediat urmatoare este foarte mare.

Acomodeaza treptat bradul cu temperatura din interior

Odata ce ai venit cu bradul acasa, nu il supune stresului, lasandu-l direct in incapere. Trecerea brusca de la frig la cald il poate afecta. Este indicat sa tii bradul mai intai pe balcon, apoi sa-l introduci intr-o incapere racoroasa, pe care sa o incalzesti treptat.

ATENTIE! Fereste bradul de sursele de caldura precum caloriferul, semineul, soba etc., deoarece acestea duc la uscarea rapida a ramurilor.

Aeriseste des incaperea

Pentru a se dezvolata armonios bradul in ghiveci trebuie pozitionat intr-o incapere luminoasa, aproape de fereastra. Aeriseste des incaperea, deoarece brazii au nevoie in permanenta de aer proaspat.

Asigura-i necesarul de apa

Uda bradul imediat ce la-i adus acasa. Pamantul trebuie sa fie in permanenta umed, insa nu trebuie sa exagerezi cu apa, deoarece il poti ineca. Verifica periodic pamantul pentru a-ti da seama de cata apa are nevoie.

Sursa foto: bradleytreeandlandscape.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea