Gradina de Craciun

#plante de apartament #craciun #cadou craciun

4 plante superbe pe care poti sa le faci cadou de Craciun

In prag de sarbatori, este firesc sa te gandesti deja la ce cadouri de Craciun sa faci celor dragi si gazdelor pe care le vei vizita in zilele libere de la finalul lunii decembrie. Data te-ai plictisit de clasicele seturi de cosmetice sau de platourile cu decor festiv, atunci ai putea sa oferi in dar una dintre cele mai frumoase si potrivite plante pentru aceasta ocazie.

In general, Poinsettia detine "monopolul" in privinta plantelor specifice perioadei Craciunului, asadar ea ar fi o prima varianta de cadou care sa aduca primavara in casa destinatarului. Din fericire, mai ai si alte optiuni pe care le poti lua in calcul. Iata ce plante superbe poti sa faci cadou de Craciun!


1. Chelonopsis moschata

Specia Chelonopsis moschata infloreste prima oara la sfarsitul verii, tolerand cu succes umbra, in cazul in care este crescuta si ingrijita acasa. Astfel, isi va mentine frumusetea in casa pe timp de iarna, chiar daca nu beneficiaza de o expunere prea mare la soare.

Florile de Chelonopsis moschata sunt roz si seamana cu decoratiunile de Craciun din bradul impodobit. Specia creste pana la aproximativ 45 cm inaltime.



Sursa foto: over-blog.com


2. Metasequoia glyptostroboides

Aceasta specie de rasinoase este un conifer cu frunze cazatoare, originar din China. Frunzele sale seamana cu cele ale tisei (Taxus baccata). Planta este perfecta pentru designul unei locuinte in preajma sarbatorilor, de aceea poate fi un cadou foarte apreciat de Craciun.



Sursa foto: perfectionplants.co.uk


3. Magnolia denudata

Una dintre cele mai frumoase specii de magnolie, Magnolia denudata infloreste mai repede si mai usor, se adapteaza perfect climatului interior si foliajul este mai impunator. Aspectul ei deosebit o face perfecta pentru a fi oferita cadou de Craciun.



Sursa foto: magnoliastore.com


4. Amaryllis

Planta Amaryllis se remarca prin florile sale deosebite, cu un aspect foarte potrivit sarbatorii de Craciun. Ele pot fi rosii, roz, albe sau oranj. Daca vrei sa le oferi in dar de sarbatorile de iarna, alege o varietate cu flori in superbe combinatii de rosu si alb.



Sursa foto: hdwpapers.com

Sursa foto principala: naturalbeautiesfloral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea