Gradina de Craciun

#gradina craciun #decorare gradina craciun #craciun

5 idei superbe pentru decorarea gradinii de Craciun

Decoratiunile exterioare de Craciun sunt un element-cheie pentru a crea un ambient festiv, potrivit cu spiritul sarbatorilor de iarna. Fie ca vrei sa iti amenajezi gradina astfel incat sa fie admirata de toti vecinii, fie doresti doar sa iti intampini oaspetii intr-o atmosfera calda si primitoare, spatiul tau exterior poate fi infrumusetat daca tii cont de cateva idei de amenajare care pot arata grozav mai ales in preajma Craciunului.

Luminile festive de Craciun

Niciun design festiv nu este complet fara niste lumini colorate care sa aduca la viata intregul stil de amenajare si sa infrumuseteze spatiul exterior, in special dupa lasarea noptii. Exista mai multe tipuri de iluminat festiv care te ajuta sa ii dai un aspect unic casei tale si sa simti cu adevarat ca ai intrat in atmosfera de sarbatori. In primul rand, poti folosi clasicele luminite de brad fie pentru a impodobi tocurile usii ori veranda sau arbustii din curte. Asigura-te insa ca alegi niste luminite special create pentru uz extern, astfel incat sa nu ai probleme cu aparitia unui scurtcircuit din cauza umezelii.

De asemenea, proiectoarele cu LED sunt o solutie ingenioasa prin care sa iluminezi poteca de la intrarea in curte. Acestea pot fi folosite si pentru iluminatul de accent, mai ales daca vrei sa scoti in evidenta un detaliu anume din gradina casei tale. Opteaza pentru niste proiectoare cu senzori sau cu timer, astfel incat sa nu consumi mai multa energie electrica decat este nevoie si sa ai control deplin asupra lor.

Daca ai talent artizanal, atunci te poti incumeta sa iti contruiesti propriile globuri de Craciun, de dimensiuni diferite, pe care sa le agati apoi in pomi, de-o parte si de alta a foisorului din gradina sau la intrarea in casa. Majoritatea acestor globuri au o structura metalica usoara, imbracata in luminite colorate, care le fac sa para de-a dreptul magice. Fara indoiala, copiii vor fi cei mai incantati de ele.

Ghirlande de flori si ace de brad

O ghirlanda agatata chiar pe usa principala a casei, in exterior, poate fi un detaliu simpatic, cu care sa iti intampini oaspetii intr-un mod mai calduros. Asigura-te ca aceasta se poate fixa cat mai bine pe usa, astfel incat sa reziste si la un viscol sau la un vant mai puternic, sau ca este ferita de fenomenele naturii. Daca iti doresti un aspect si mai festiv, poti opta pentru ghirlande care sa imbrace tot tocul usii, impodobite cu flori si panglici in culorile traditionale de sarbatori. Daca intercalezi si niste beculete cu lumina calda, casa ta va acapara cu siguranta toate privirile trecatorilor.

O veranda decorata intr-un mod special

Veranda casei tale se poate transforma in locul tau preferat in care sa iti bei cafeaua sau sa te relaxezi in zilele mai calduroase ori blande din timpul iernii. O bancuta de lemn acoperita cu o patura rosie, un lampadar colorat si un semineu pot transforma instantaneu acest spatiu intr-unul confortabil, in care sa iti poti petrece timpul liber la caldura focului din semineu. Un cos din rachita umplut cu mere sau cu dovleci poate fi, de asemenea, o solutie ingenioasa pentru a decora o veranda, iar cateva betisoare de scortisoara agatate ici-colo vor improspata aroma din jurul casei tale.

Decoratiuni cu plante artificiale

Daca ti-e dor de explozia de culoare din gradina din timpul verii, atunci cateva ghivece sau decoratiuni cu plante artificiale pot adauga un plus de farmec curtii tale sau, de ce nu, prispei ori foisorului de langa casa. Poti alege niste plante artificiale care sa imite florile sau fructele de merisoare ori vasc, dar poti miza si pe niste plante artificiale de mari dimensiuni, care sa iasa in evidenta in peisajul dezolant adus de iarna.

Bradul impodobit afara

Ce ar fi Craciunul fara traditionalul brad impodobit, decorat cu globulete, lumini, beteala si stelute agatate in varf? Chiar daca ai deja un bradut in casa, nimic nu te opreste sa amplasezi unul si in curte. Recomandarea noastra este sa alegi insa un brad artificial, intrucat acesta va rezista mai bine in exterior, si, in plus, va avea o coroana mai bogata, usor de decorat intr-un mod simetric. Dincolo de aspectul estetic, bradutul de afara va fi o mare bucurie pentru copii, care pot construi apoi un om de zapada langa el, astfel incat tabloul sarbatorilor de iarna sa fie complet.

Sursa foto: Daria Shevtsova from Pexels/Kevin Wen from Flickr

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea