Gradina de Craciun

#ingrijire brad ghiveci #brad in ghiveci #brad #ghiveci

6 trucuri utile pentru ingrijirea unui brad in ghiveci. Iata cum sa il pastrezi verde tot timpul!

Cum mai toata lumea prefera sa foloseasca pentru decorul Craciunului brazi plantati la ghiveci este bine sa stii si care sunt cele mai bune feluri in care poti proteja micutul arbust. Odata introdus in casa acesta are nevoie de un pic de atentie pentru a-si pastra frumosul colorit verde.

1. Aclimatizeaza bradutul

Trecerea de la frigul de afara la caldura din interiorul caminului tau poate dauna bradului plantat intr-un ghiveci. Fa o trecere treptata de la temperatura de afara la caldura casei tinand timp de o zi sau doua bradul intr-un garaj sau un balcon neincalzit.

2. Uda-i radacinile

Inainte de a introduce bradul de Craciun in casa asigura-te ca i-ai udat din belsug solul. Pentru arbust intrarea la caldura este o trezire la viata si va avea nevoie de cat mai multa apa.

3. Fereste-l de caldura

Nu amplasa bradul in apropierea unor surse de caldura: seminee, radiatoare sau calorifere. Acestea pot provoca uscarea rapida a acelor sale. De altfel, este indicat sa gasesti un loc cat mai racoros din casa in care sa pozitionezi arbustul. O temperatura medie de 15-17 grade Celsius este ideala pentru pastrarea acestuia.

4. Ofera-i conditii prielnice

Aseaza bradul de Craciun in dreptul unei ferestre pentru a beneficia de lumina naturala si nu uita sa-l uzi zilnic. Aseaza langa brad un platou cu pietre si apa pentru a pastra umiditatea in aer. O atmosfera umeda va ajuta bradutul sa reziste mai mult timp.

5. Decoreaza-l cu grija

Nu folosi spray-uri cu zapada artificiala la impodobirea bradului de Craciun. Aceasta poate deteriora iremediabil coroana arbustului. Foloseste la decorarea bradului doar instalatii electrice cu beculete de dimensiuni mici. Becurile mai mari vor usca acele bradutului tau. De asemenea, este indicat sa folosesti globuri usoare, de dimensiuni mici, ca sa eviti lasarea crengilor.

6. Pastreaza-l pentru anii viitori

Avantajul unui brad plantat in ghiveci este ca acesta poate fi folosit si in anii urmatori. Repeta operatiunea de aclimatizare a acestuia inainte de a-l scoate in curte, tinandu-l timp de o zi sau doua intr-o incapere rece si fara sa-l mai uzi.

Sursa foto: wallpaperscraft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea