Gradina de Craciun

#craciun #cactus

Cum se ingrijeste corect Cactusul Craciunului. Sfaturi pe care trebuie sa le stii!

Cactusul Craciunului sau Schlumbergera este una dintre plantele specifice Sarbatorilor de Iarna. Acest cactus cunoscut in toata lumea pentru frumusetea lui, dar si pentru faptul ca in preajma Craciunului se umple de flori superbe. Cei mai populari sunt cei cu flori rosii (culoare specifica Craciunului), insa exista si varietati cu flori roz, mov sau albe.

Daca vrei sa te bucuri an de an de frumusetea acestei plante superbe, trebuie sa stii cum sa o ingrijesti. Desi este o planta usor de ingrijit si deloc pretentioasa, exista cateva trucuri pe despre ingrijirea acestuia, pe care florarii le-au tinut secrete. Noi le-am aflat insa si le impartasim ca si cactusul tau sa creasca din ce in ce mai mare, an de an, si sa te bucure cu florile acestuia.

Lumina si temperatura, extrem de importante

In mediul natural cactusul Craciunului creste la umbra copacilor din padurile de munte si nu suporta razele directe ale soarelui si nici caldura puternica.  Asadar, cactusul Craciunului trebuie tinut departe de razele directe ale doarelui, dar intr-o incapere in care sa patrunda lumina naturala. Este de evitat sa-l tii in baie, unde nu are lumina naturala.

Vara are nevoie de temperaturi racoroase de 20-22 de grade Celsius, iar iarna trebuie tinut intr-o incapere racoroasa, sau pe balcon (daca este inchis), deoarece infloreste cel mai bine la temperaturi de 10 grade Celsius.

Udarile, la fel de importante

Cactusul Craciunului este o planta suculenta. De aceea nu are nevoie de udari dese. Aceasta planta trebuie udata numai in momentul in care solul se usuca complet la suprafata. Pamantul nu trebuie sa fie in permanenta umed, deoarece radacinile acestuia vor putrezi rapid.

Fertilizantul se adauga de patru ori pe an

Pentru o inflorire abundenta cactusul craciunului are nevoie de fertilizari de patru ori pe an. Trebuie sa folosesti insa o substanta speciala pentru plante suculente, care are un raport de 20-20-20. Solutia fertilizanta se adauga in apa si se administreaza primavara, vara si de doua ori toamna. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului