Gradina de Craciun

#decoratiuni craciun #gradina #amenajare gradina #gradina craciun

Decoratiuni cu plante pentru cel mai frumos Craciun acasa!

In cea mai sociabila perioada a anului, sarbatorile de iarna, nimic nu spune mai frumos "bine ati venit", decat o casa frumos amenajata de Craciun. Decoratiunile cu plante sunt intotdeauna cele mai impresionante, deoarece sunt inconjurate de energie vie, hipnotizanta.

Adunand laolalta fructe de padure, conuri, ramuri mereu verzi din gradina si flori, poti obtine un decor cu adevarat magic, pentru cel mai frumos Craciun acasa. Inspira-te din ideile de design de mai jos si vei intelege si tu unicitatea decoratiunilor cu plante in tematica sarbatorilor de iarna.

Decorarea aleii din fata casei

Primul lucru pe care oaspetii tai sau vecinii il observa este modul in care ti-ai infrumusetat aleea din fata casei, o zona foarte expusa, ce merita sa fie sa fie decorata corespunzator de sarbatori. Iar cum verdele frunzelor este atat de iubit pe timp de iarna, foloseste-te de farmecul lui din plin. Poti aseza de-o parte si de alta a aleii ghivece cu arbursti verzi decorativi pitici (orice specie doresti, preferabil conifere).

Deasupra portii, poti amenaja o bolta din crengute de salcie, iar de grinzile din fata casei poti atarna cosulete cu aranjamente florale deosebite. Adauga si un plus de rosu, culoarea simbolica pentru Craciun, plantand Cornus pe marginea aleii.

Decorarea usii de la intrare

Urmatorul punct important al casei este usa de la intrare, de regula decorata cat mai original. Ai grija sa nu exagerezi cu nuantele si figurinele, ai putea obtine un rezultat mai putin inspirat. In schimb, cateva crengute simple aranjate istet si doua-trei coronite din frunze verzi, cu flori de 1-2 culori maximum, iti asigura obtinerea unui decor vesel si elegant in acelasi timp.

Ornamentele cu legume si plante

Cand vrei sa obtii decoruri cu adevarat spectaculoase de sarbatoare, tine-ti mintea deschisa. Cine spune ca nu poti introduce chiar si legumele in aranjamentele verzi? Un exemplu demn de urmat este urna metalica, in care stau frumos aranjate crengute de cedru, varza ornamentala, conuri de pin, Amarant galben si pittosporum italienesc.

Decoratiunile pentru masa

Masa de sarbatoare este urmatorul obiectiv major al amenajarii casei de sarbatori, iar decoratiunile cu plante raman optiuni excelente. Foloseste crengute din arbusti ornamentali mereu verzi, frunze semi-uscate, trandafiri, margarete si frunze rosii de Poinsettia, pentru a crea propriile tale decoratiuni de masa spectaculoase.

Sursa foto: canadiangardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea