Gradina de Craciun

#tipuri de brad #brad de craciun

Vrei un brad natural? Cum sa alegi bradul care sa-ti parfumeze casa

Inainte sa pornesti in cautarea bradului ideal pentru Craciun, recomandat este sa iti pui cateva intrebari, astfel incat sa ajungi acasa cu cel mai frumos exemplar. Exista suficient spatiu pentru un brad impunator? Va trebui sa stea impachetat mai multe zile inainte sa il impodobesti? Alegi unul care are nevoie de apa, dar vei fi acasa in toata aceasta perioada cat sa il intretii? Iti doresti un brad mare si frumos sau vrei sa iti invaluie si casa cu parfumul sau incofundabil si extrem de placut? In functie de raspunsurile pe care ti le oferi, fa cea mai buna alegere.

Nu toti brazii care se vand in magazine, in acesta perioada, sunt la fel. Unii au un miros mai puternic, altii impresioneaza prin forma sau inaltimea lor, iar altii sunt mai potriviti pentru a pune in ei multe ornamente, daca acest lucru este ceea ce iti doresti.

Brad de balsam

Cu siguranta iti doresti un brad de Craciun al carui parfum sa se simta inca de cand intri pe usa casei. Unul dintre soiurile cele mai parfumate este bradul de balsam. Tine cont ca acest soi de brad are nevoie de multa apa pentru ca mirosul sau sa se pastreze cat mai mult timp.

Brad Douglas

Bradul Douglas este unul dintre cele mai populare specii, datorita formei sale piramidale perfecte. Un brad de acest fel va fi impunator si plin, datorita acelor sale care sunt indreptate in toate directiile.

Brad Fraser

Bradul Fraser este ideal pentru cei carora le place sa decoreze folosind cat mai multe ornamente. Bradul Fraser are ramurile suficient de rezistente cat sa poata fi impodobit cu multe globuri, beculete si alte decoratiuni. Aceasta specie de brad are si un parfum placut.

Pin scotian

Pinul scotian este usor de recunoscut datorita culorii sale verde inchis sau verde albastrui, care face ca acesta sa fie piesa de rezistenta in camera de zi, de Sarbatori. Pinul scotian nu se usuca prea repede si isi pastreaza acele mult timp.

Cedru rosu

Cedrul rosu este dens si are o culoare verde intens. Acele bradului sunt indreptate in sus. In ciuda denumirii sale, acesta nu este un cedru, ci face parte din familia ienuparului.

Molid alb

Molidul alb este o varianta buna pentru a fi impodobit de Craciun, datorita faptului ca are ace mici si tari. Tine insa cont de faptul ca acestea au un miros neplacut atunci cand se rup, asadar nu il achizitiona pentru miros.

Brad alb

Bradul alb este usor de recunoscut datorita culorii acelor sale care au o tenta albastruie. Parfumul sau este asemenator cu cel de citrice, mai mult decat de pin.

Pin alb de Est

Pinul alb de Est este cea mai buna optiune atunci cand iti doresti un aspect natural si un brad de Craciun care sa fie piesa de rezistenta a intregului decor. Totusi aceasta nu este o varietate care sa permita prea multe ornamente si are un parfum destul de slab.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea