Retete de Craciun

#limbi de pisica # retete revelion # retete sarbatori #fursecuri #retete craciun #deserturi #prajituri #retete

3 deserturi cu crema de ciocolata, ideale pentru Sarbatorile de Iarna

Decembrie este luna in care preparam cele mai alese bucate pentru mesele de Sarbatori. Si pentru ca deserturile nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun sau Revelion, iata trei retete simple, pe care le poti prepara alaturi de cei dragi.

Baci de dama

Sursa foto: xaluan.com

Ingrediente:

  • 200g crema de ciocolata
  • 480g faina
  • 400g zahar pudra
  • 400g alune de padure decojite si pisate
  • 400g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • un praf de sare

Cum se prepara:

Intr-un bol incapator amesteca alunele, faina, zaharul si sarea. Peste acestea adauga untul si ouale si framanta bine pana obtii un aluat omogen. Formeaza o bila din aluatul obtinut si inveleste-o in folie alimentara. Lasa aluatul la frigider timp de 10-12 ore.

Formeaza apoi 96 de bilute egale si asaza-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie speciala. Ai grija ca acestea sa stea la distanta una de alta, deoarece cresc si se vor lipi. Coace bilutele la cuptorul preincalzit la 140oC timp de 18 minute.

Cand s-au copt lasa-le sa se raceasca pe hartie, fara a incerca sa le indepartezi.

Cand fursecurile obtinute s-au racit, unde jumatate din acestea cu nutell si lipeste cealalta jumatate peste ele.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea