- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Prajitura simpla si rapida cu portocale
Sursa foto: familyspice.com
Ingrediente
- 3 oua
- 1 portocala
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
- ½ lingurita scortisoara
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza cu unt si faina o tava de aproximativ 25 cm.
Curata portcala de coaja si taie-o in cubulete. Indeparteaza samburii.
Intr-un castron amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Intr-un blander adauga ouale, bucatelele de portocale, uleiul, laptele si zaharul si mixeaza totul pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga amestecul obtinut intr-un castron incapator si incorporeaza treptat, cu ajutorul unei linguri amestecul de faina.
Coace prajitura timp de 40 de minute. Pentru a verifica daca este coapta, introdu o scobitoare in prajitura. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.
Lasa prajitura sa se raceasca inainte de servire. O poti decora cu felii de portocale pentru un aspect mai placut.
Sursa foto principala: hdwallpapersbackgrounds.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina