De Craciun si Revelion, felul principal este cea mai mare atractie a mesei. Succesul acestuia este total numai atunci cand exista si o garnitura potrivita, care il completeaza si il pune in valoare. Descopera 5 garnituri delicioase pentru masa de sarbatori.
1 Conopida la cuptor cu parmezan si ierburi aromatice
Conopida la cuptor este o garnitura care se face rapid, este usor de digerat si poate fi servita impreuna cu diverse mancaruri, de la fripturi la legume. Conopida se face la foc iute pentru a se rumeni.
Daca vrei sa obtii o conopida crocanta, adauga putin pesmet de casa. Parmezanul topit si plantele aromatice ii confera acestei garnituri o textura cremoasa si parfumata. Poti folosi la aceasta reteta patrunjel, cimbru, tarhon, usturoi si suc de lamaie.
2 Piure aromat de cartofi
Piureul simplu de cartofi poate fi reinterpretat intr-o varianta complexa, perfecta pentru sarbatorile de iarna. Fa un piure de cartofi cu legume si lapte, pentru a-i da consistenta. Piureul are avantajul de a putea fi facut din timp si tinut la frigider pana cand ai nevoie de el. Trebuie doar sa-l incalzesti. Incearca o reteta de piure cu bacon si varza.
3 Garnitura de fasole verde
Fasolea verde este o garnitura sanatoasa, dietetica, usor de digerat. O poti prepara cu ulei de masline in diverse combinatii, de la fasole verde cu ceapa rosie, sare de mare si seminte de pin la fasole verde cu ciuperci. Incearca o reteta de fasole verde cu ceapa, ciuperci si morcovi.
4 Garnitura de orez
Orezul este un aliment satios, potrivit ca garnitura pentru mancarurile din carne de pui. De sarbatori, incearca sa faci un orez grecesc cu usturoi, ceapa si suc de lamaie. Serveste orezul cu patrunjel proaspat tocat, presarat.
5 Cartofi gratinati cu branza
Cartofi gratinati sunt o garnitura inspirata din bucataria franceza. Poti servi de sarbatori aceasta garnitura cu peste sau friptura si salata. Pentru acest fel de mancare, ai nevoie de branza Cheddar si branza elvetiana.
Sursa foto: southernliving.com