Retete de Craciun

#greseli #sfaturi culinare #craciun #masa de craciun

5 greseli pe care trebuie sa le eviti cand pregatesti masa de Craciun

Masa de Craciun este o adevarata provocare pentru gospodine din cauza felurilor numeroase de mancare si a dorintei firesti de a face o impresie foarte buna musafirilor. Cu atatea pregatiri si treburi in bucatarie, este usor sa-ti scape din vedere amanunte care fac diferenta intre o cina festiva de succes si o masa de Craciun care lasa de dorit.

Iata 5 greseli pe care trebuie sa le eviti cand pregatesti masa de Craciun:


1 Preparate servite la o temperatura gresita

Nu lasa loc de compromisuri cand vine vorba despre temperatura la care trebuie sa servesti mancarea de Craciun. Pregateste cu o zi inainte acele feluri de mancare pe care le poti reincalzi, cum ar fi ciorba sau supa. Pregateste pe loc preparatele care isi pierd din textura si gust daca sunt tinute la frigider, cum este piureul de cartofi.


2 Ordinea in care gatesti mancarea de Craciun

Cand gatesti mancarea de Craciun, nu o face in ordinea in care servesti felurile de mancare. Lasa la final pregatirea platourilor reci cu caltabos, branza, ridichi, ceapa verde etc. Ocupa-te la inceput de mancarurile care iau mult timp: friptura, garnitura etc. Fa cu 1-2 zile inainte prajiturile si pastreaza-le sub un clopot de sticla, pe un servetel care sa absoarba umezeala.


3 Cozonacii facuti in ziua de Craciun

In general, la orice masa la care ai musafiri, desertul trebuie facut primul. Cand este vorba despre cozonaci, acestia se fac cu cel putin o zi inainte, deoarece necesita minimum 3 ore. Cand faci cozonaci, nu este bine sa te grabesti. Lasa aluatul sa creasca la temperatura corespunzatoare si in timpul indicat de reteta.


4 Friptura gatita la temperatura necorespunzatoare

De Craciun, friptura de porc este un preparat esential, insa acesta din urma poate fi ratat daca nu este facut la o temperatura corecta. Daca nu respecti temperatura indicata de reteta, carnea este fie nepatrunsa bine, fie prea facuta, uscata si tare. O friptura de porc cu cimbru, dafin si usturoi, de exemplu, se face la cuptor timp de 3 ore, la o temperatura de 165 grade Celsius.


5 Servirea unui singur sortiment de mancare sau bautura

Chiar daca de Craciun se mananca porc si se bea tuica fiarta, exista persoane care nu agreeaza bucatele traditionale. De exemplu, jumarile sau raciturile sunt preparate grele, pe care nu oricine le poate digera. Serveste, pe langa tuica, alte bauturi, precum vinul rosu sau sampania si alte tipuri de carne, de preferinta, carne alba, slaba.

Sursa foto: redzedcookies.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare