Retete de Craciun

#reteta curcan intreg #gatire curcan #retete craciun #curcan

Cum sa gatesti un curcan intreg delicios, chiar daca este congelat

Daca vrei ca curcanul tau sa fie perfect, chiar daca este congelat, urmeaza aceste sfaturi si trucuri. Carnea de curcan este delicioasa si foarte sanatoasa, insa nu este foarte usor de preparat. De exemplu, daca ai un curcan intreg care este congelat, va trebui sa astepti pana la 12 ore pana de dezgheata complet.

 

Pregatirea prealabila

Curcanul trebuie neaparat sa treaca printr-un proces de decongelare, in acest caz vom profita de ocazie pentru a-l supune unei prefierberi in acelasi timp, astfel incat sa fie usor de gatit. In acest moment nu va faceti griji cu privire la aroma sau condimentarea lui, trebuie doar sa-l coaceti timp de doua ore la aproximativ 160 de grade, o idee buna este sa aveti la indemana un termometru pentru carne, acesta va va ajuta sa verificati temperatura interna a curcanului, aceasta trebuie sa depaseasca 50 de grade Celsius odata precopt.

Marinarea si condimentarea

Condimentele nu se vor lipi de curcan daca acesta este congelat, asa ca nu va faceti griji cu privire la condimentarea sau marinarea acestuia inainte de a fi gatit, odata ce a trecut prin procesul de decongelare si de pregatire. Poti unge curcanul cu sosuri, condimente sau chiar unt sau ulei de masline pentru ca pielea sa capete o culoare frumoasa aurie.

Gratar

Este important ca in timpul tuturor proceselor sa folositi un gratar deasupra vasului de copt, in acest fel caldura va fi distribuita uniform peste curcan si acesta se va decongela bine pe toate partile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea