Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Craciun din nici o casa. Daca vrei sa iti impresionezi familia si invitatii cu cele mai bune sarmale ti-am pregatit o reteta ce nu va dezamagi pe nimeni.

Ingrediente pentru sarmale

  • 2 kg carne tocata de porc
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 400g afumatura (poate fi carne sau slanina, dupa preferinta)
  • 3 verze murate
  • 500g orez
  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 100 ml de apa
  • suc de rosii preparat in casa
  • piper boabe
  • piper macinat
  • frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • crengute de marar uscat
  • sare

Cum se prepara sarmalele

Incepe prin a prepara umplutura. Pune ceapa tocata la fiert impreuna cu o lingurita de sare si apa. Las-o sa fiarba pana cand este moale si apa se evaporta aproape complet.

Intr-un castron incapator adauga toata carnea tocata, orezul spalat, ceapa fiarta si adauga sare si piper macinat dupa gust. Amesteca foarte bine pana cand toate ingredientele se distribuie uniform.

Varza tocata adaug-o intr-un castron si adauga 300 ml suc de rosii peste. Amesteca foarte bine.

Spala varza si desparte cu grija frunzele. Pe cele rupte toaca-le fasii subtiri, iar in restul frunzelor impacheteaza sarmalele. Varza ramasa toac-o marunt.

Intr-o oala incapatoare care poate fi introdusa in cuptor adauga un strat de varza tocata, pun deasupra doua foi de dafin, doua boabe de ienibahar si cateva boabe de piper. Adauga si doua crengute de marar uscat. Pune poi un strat de sarmale, un strat de afumatura, inca un strat de sarmale, un strat de varza si condimente si tot asa pana termini toate sarmalele de aranjat. Tine minte ca ultimul strat trebuie sa fie de varza.

Acopera totul cu apa si pune oala la fiert. Dupa ce au fiert timp de 30 de minute pe aragaz, introdu oala la cuptor. Coace sarmalele timp de doua ore. Verifica-le din cand in cand pentru a te asigura ca zeama nu scade complet. Daca este necesar completeaza cu apa.

Cum se servesc sarmalele

Serveste sarmalele alaturi de ardei iuti si paine preparata in casa sau mamaliga.

Sursa foto: bucataras.ro

  •   2017-12-17
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum ne protejam animalul de canicula

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.