Retete de Craciun

#retete pentru copii #retete cu migdale #retete cu ciocolata #retete de craciun

Delicii de sarbatori pe care sa le gatesti impreuna cu copiii

De sarbatori, este un moment prielnic de a gati impreuna cu copiii. Alege cateva preparate simple si apetisante si prepara impreuna cu cei mici delicii de Craciun sau Revelion.

Preparatele facute impreuna cu cei mici pot fi servite la masa de sarbatori sau chiar oferite cadou de Craciun, ca un dar personal si special, facut in casa pentru cei dragi:


Floricele aromate

De Craciun, unul dintre cele mai placute lucruri este sa te uiti la filme de sezon impreuna cu familia. Pentru a avea ceva de rontait, pregateste floricele aromate. Pune intr-o tigaie 2 linguri ulei de canola si 1/2 cana boabe de porumb, 1/4 cana sirop de artar si 1/2 lingurita sare kosher. Acopera cu un capac si lasa pe foc 3 minute, agitand tigaia din cand in cand, pana cand floricelele sunt gata.


Biscuiti cu menta

Biscuitii sunt o gustare grozava de facut in casa cu copiii. De sarbatori, pregateste biscuiti festivi. Pune intr-un vas 540 gr aluat cu 1/4 cana bomboane de menta tocate si 1/2 cana zahar pudra. Amesteca totul cu un mixer.

Da aluatul la frigider 30 de minute. Ruleaza-l, apoi, in faina si taie 12 bucati cu forme rotunde, cu un diametru de 2 cm. Intinde bucatile intr-o tava cu hartie de copt. Da biscuitii la cuptor 10 minute la 195 grade Celsius, scoate-i si lasa-i sa se raceasca putin. Presara biscuitii cu 1/4 cana zahar pudra si 2 lingurite bomboane de menta tocate.


Ciocolata alba cu migdale

Pregateste o ciocolata alba cu migdale impreuna cu cei mici. Intinde intr-o tigaie cu hartie de copt 1 cana fulgi de migdale si 1/4 cana nuca de cocos neindulcita. Prajeste-le in cuptor 7 minute, scoate tava si las-o sa se raceasca. Amesteca intr-un castron migdalele, nuca de cocos, 1 cana cereale si 1 cana afine uscate. Pune deoparte 1/4 cana din acest topping.

Topeste la bain-marie 700 gr ciocolata alba cu 2 lingurite ulei vegetal. Toarna ciocolata peste compozitia cu migdale, intinde in tava, presara toppingul pus deoparte. Da tava la frigider minim 30 de minute. Rupe in bucati neregulate.

Sursa foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea