Retete de Craciun

#craciun #retete craciun #cadouri culinare

Fii original de Craciun si ofera cadouri culinare facute chiar la tine in bucatarie!

Fii original de Craciun si ofera celor dragi cadouri comestibile, facute chiar la tine in bucatarie. O prajitura, un platou cu bomboane de casa, briose ambalate frumos, iata cateva idei de cadouri culinare pe care le poti face de sarbatori. Un desert facut chiar de tine este mai sanatos decat unul cumparat din comert si este, totodata, o dovada de pretuire.

Briose cu scortisoara si nucsoara

Briosele sunt deserturi populare, care se pastreaza proaspete mai multe zile. Pregateste-le si ambaleaza-le in cutii sau cu hartie de cadouri si panglici, pentru un aspect festiv.

Amesteca 1 3/4 cani faina, 1/2 cana zahar, 1 lingura praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita praf de vanilie, 2 lingurite scortisoara macinata, 1/2 lingurita nucsoara macinata, 1 lingurita ghimbir macinat, 1/8 lingurita cuisoare macinate, 1/4 lingurita sare. Adauga, apoi, 1/2 cana unt topit, 1 ou si 1 cana de lapte. Amesteca aluatul si toarna-l in formele pentru briose unse in prealabil. Da briosele la cuptor 15 minute la 220 grade Celsius.

Bomboane festive

Pentru cei mici, pregateste bomboane dulci, pe care sa le poti oferi cadou pe un platou. Amesteca intr-o tigaie 4 cani zahar cu 2 cani lapte, 1/2 cana unt si 1/4 lingurita sare. Lasa la fiert compozitia pana da in clocot. Acopera cu un capac si fierbe la foc mediu pana cand compozitia atinge 130 grade Celsius. Foloseste un termometru de bucatarie.

Ia tigaia de pe foc si pune-o intr-un vas cu apa rece cu nivelul apei mai mic decat inaltimea tigaii. Nu amesteca si nu bate compozitia pana nu se raceste.

Cand se raceste compozitia, aceasta incepe sa se intareasca. Adauga in ea 1/4 cana cirese confiate, taiate marunt si 1/4 cana fistic si amesteca. Toarna compozitia intr-o tava, niveleaza si lasa la racit pana se intareste. Taie, apoi, bomboanele, in cuburi.

Nuci condimentate

Fa o surpriza unui prieten si ofera-i cadou o cutie din carton frumos impodobit, plina cu nuci condimentate. O astfel de gustare este perfecta atunci cand vrei sa rontai ceva bun la un film de Craciun.

Pune in tigaie 1/4 cana margarina si 4 cani nuci pecan. Tine pe foc 20 de minute, amestecand. Scoate compozitia pe prosoape de hartie. Amesteca intr-un vas de plastic 1 1/2 cani zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura cuisoare macinate si 1 lingura nucsoara. Adauga in vas compozitia cu nuci si amesteca. Intinde nucile pecan pe o hartie de copt si lasa-le la racit.

Sursa foto: sweetopia.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea