Retete de Craciun

#retete lebar #masa de sarbatori #lebar #sarbatori #craciun

Invata cum sa prepari lebarul acasa, pentru masa de Sarbatori

Lebarul preparat in casa este nelipsit de pe masa de Craciun. Este usor de preparat si foarte gustos. Poate fi servit la micul dejun sau alaturi de alte aperitive cand ai invitati la masa. Invata si tu sa prepari lebarul, acasa.

Ingrediente pentru lebar

  • 1 kg de ficat de porc
  • 1 kg de gusa de porc
  • 1 inima de porc
  • 2 rinichi de porc
  • 2 metri de mate groase de porc
  • 2 cepe
  • 4 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 lingurite piper boabe
  • 2 boabe ienibahar
  • sare
  • piper

Cum se prepara lebarul

Pune la fiert in apa, ficatul si indeparteaza spuma care se ridica la uprafata in timp ce fierbe. Cand este bine fiert, scoate ficatul pe o farfurie si lasa-l sa se raceasca.

Separat, pune la fiert inima, rinichii si gusa, impreuna cu o ceapa taiata pe jumatate, o lingurita de piper boabe si doua foi de dafin. Cand sunt bine fierte scoate-le pe o farfurie. Gusa se va fierbe prima, asadar ai grija sa o scoti din timp.

Cand organele si carnea s-au racit, taie-le cubulete si trece-le prin masina de tocat. Amestecaapoi bine compozitia pana obtii o pasta consistenta. Asezoneaza dupa gust cu sare, boia iute, cinbru macinat si adauga putina zeama in care au fiert carnurile, pana obtii o compozitie de consistenta celei pentru carnati.

Spala bine matele in apa calda cu otet si taie-le in patru bucati egale. Umple-le cu amestecul preparat mai sus si leaga-le bine la capete. Cu ajutorul unei scobitori inteapa matul din loc in loc pentru a nu plesni in timpul fierberii.

Pune-i apoi la fiert in apa cu sare, doua foi de dafin, o lingurita boabe de piper, o ceapa taiata pe jumatate si odoua boabe de ienibahar. Lasa-i sa fiarba timp de 30 de minute.

Cand sunt gata se scot pe o tava si se pune peste acestia un tocator de lemn. Peste tocator adauga o greutate pentru a-i presa si lasa-i asa pana a doua zi dimineata.

Cum se serveste lebarul

Serveste lebarul alaturi de o salata de muraturi sau cu putin mustar, la micul dejun, sau ca aperitiv.

Sursa foto: unica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare