Ingrediente pentru lichiorul de oua
- 1 litru lapte
- 8 galbenusuri
- 10 linguri de zahar
- 3 plicuri de zahar vanilat
- 200 ml de rom (il puteti inlocui cu whiskey sau cognac)
Cum se prepara lichiorul de oua
Pune la fiert laptele, impreuna cu vanilia, la foc mic.
Intr-un alt bol adauga galbenusurile si zaharul si mixeaza totul foarte bine, la viteza maxima, pana cand zaharul se topeste. Cand laptele a inceput sa fiarba, se stinge. Adauga cate putin lapte peste galbenusuri, amestecand constant. Nu adauga mult lapte odata, deoarece ouale se vor face omleta.
Dupa ce ai incorporat tot laptele, adauga compozitia obtinuta in oala in care a fiert acesta si las-o pe foc pana incepe sa se ingroase. In tot acest timp va trebui sa amesteci continuu, avand grija sa nu se taie.
Cand s-a ingrosat (astfel incat sa acopere lingura ca o glazura) se strecoara printr-o sita deasa si se adauga romul peste el. Daca nu ai rom, il poti inlocui cu whiskey. Amesteca bine si adauga lichiorul in sticle. Pastreaza-l la rece pana in momentul servirii.
Sursa foto: oola.com