Retete de Craciun

#reteta lichior oua #lichior de oua #retete craciun #bauturi craciun #bauturi

Lichior de oua, bautura care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun

Lichiorul de oua este cea mai populara bautura de Craciun din intreaga lume. Bautura, inventata de americani, se prepara foarte simplu, din galbanusuri batute si amestecate cu zahar, lapte, smantana lichida, bourbon, nucsoara si spuma de albus.

Ingrediente pentru lichiorul de oua

  • 1 litru lapte
  • 8 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 200 ml de rom (il puteti inlocui cu whiskey sau cognac)

Cum se prepara lichiorul de oua

Pune la fiert laptele, impreuna cu vanilia, la foc mic.

Intr-un alt bol adauga galbenusurile si zaharul si mixeaza totul foarte bine, la viteza maxima, pana cand zaharul se topeste. Cand laptele a inceput sa fiarba, se stinge. Adauga cate putin lapte peste galbenusuri, amestecand constant. Nu adauga mult lapte odata, deoarece ouale se vor face omleta.

Dupa ce ai incerporat tot laptele, adauga compozitia obtinuta in oala in care a fiert acesta si las-o pe foc pana incepe sa se ingroase. In tot acest timp va trebui sa amesteci continuu, avand grija sa nu se taie.

Cand s-a ingrosat (astfel incat sa acopere lingura ca o glazura) se strecoara printr-o sita deasa si se adauga romul peste el. Daca nu ai rom, il poti inlocui cu whiskey. Amesteca bine si adauga lichiorul in sticle. Pastreaza-l la rece pana in momentul servirii.

Sursa foto: oola.com

  •   2017-12-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii