Retete de Craciun

#condimente #mirodenii #parfum #condimente iarna #condimente craciun # macare craciun

Mirodenii si condimente vedete in preparatele de Craciun

De fiecare data cand temperaturile scad simtitor si desfacem o portocala sau presaram scortisoara in ceai sau ciocolata calda, mintea noasttra fuge cu gandul la sarbatorile de iarna si la parfumul lor. Exista cateva condimente si ierburi aromatice care la cea mai subtila mireasma te duc cu gandul la Craciun, intrucat sunt nelipsite din preparatele savuroase de pe masa de sarbatori. Descopera cateva mirodenii vedete in aceasta perioada, pe care trebuie sa le pui neaparat pe lista de cumparaturi pentru masa de Craciun!

Scortisoara este in fruntea topului condimentelor care ne duc cu gandul la Craciun si la bunatatile savuroase din perioada sarbatorilor. Perfecta pentru a fi adaugata in deserturi, bauturi calde si chiar in ornamente, scortisoara este o mirodenie a carei mireasma nu trebuie sa lipseasca din casa ta in aceasta minunata perioada a anului.

Nucsoara este un alt condiment care te duce rapid cu gandul la Craciun ori de cate ori temperaturile de afara scad considerabil si o adaugi in prajituri sau in ceaiurile fierbinti cu care-ti incalzesti corpul infrigurat. Laptele sau ceaiul cu nucsoara isi fac rapid intrarea in meniul de sarbatori si iti aduc aminte ca este timpul sa treci acest condiment festiv pe lista de cumparaturi.

Coaja de lamaie/portocala. De fiecare data cand tai o lamaie sau desfaci o portocala, parfumul acestor citrice te duc rapid cu gandul la cozonacii pe care ii prepari cu drag alaturi de familia ta, in care "scapi" mereu portii generoase de coaja rasa din aceste fructe. Nici fursecurile sau biscuitii cu care-l intampinati pe Mos Craciun nu trebuie lipsite de aceste mirodenii festive.

Cimbru. Nu doar dulciurile sunt vedetele de pe masa de sarbatori, chiar daca au inaintare in preferintele mai tuturor membrilor, de la mic la mare. Si preparatele traditionale din porc - carnati, sarmale, toba, fripturi etc. - fac parte din festinul culinar din aceasta perioada. Din niciun preparat de porc pentru sarbatori nu are voie sa lipseasca cimbrul, un condiment popular in bucatele de Craciun.

Cuisoarele sunt alte condimente care ne trimit cu gandul la sarbatori, intrucat sunt condimente nelipsite din turta dulce, prajiturile de Craciun sau deserturile cu mere care ne rasfata papilele gustative in aceasta perioada.

Sursa foto: zoldstudio.hu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea