Muschiul de porc cu ceapa si smochine este un preparat ideal pentru masa festiva de sarbatori. Este aromat si delicios si se serveste cu diverse garnituri de legume.
Ingrediente pentru muschiul de porc cu ceapa si smochine
1 kg muschi porc
40 grame unt
1 ceapa
1 lingurita zahar
1 lingurita otet balsamic
2 lingurite rozmarin macinat
10 smochine taiate in sferturi
2 lingurite patrunjel tocat
2 lingurite zeama de lamaie
sare
piper.
Cum se prepara muschiul de porc cu ceapa si smochine
Asezoneaza carnea de porc cu sare si piper si lasa la macerat timp de 20 de minute. Incinge untul intr-o cratita si caleste ceapa timp de 10 minute. Adauga carnea de porc si prajeste pe ambele parti, timp de 20 de minute, pana cand isi schimba culoarea.
Asaza carnea apoi pe o tava, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 30 de minute.
Asezoneaza ceapa din tigaie cu sare si piper, adauga zaharul si otetul balsamic si lasa pe foc 15 minute.
Adauga apoi rozmarinul si smochinele si caleste timp de 5 minute. Ia tigaia de pe foc, incorporeaza patrunjelul si sucul de lamaie, amesteca si asezoneaza cu sare si piper.
Cum se serveste muschiul de porc cu ceapa si smochine
Muschiul de porc cu ceapa si smochine se serveste cu un pahar de vin rosu.
sursa foto: Simplyrecipes.com