Retete de Craciun

#sarbatori # masa sarbatori #platoruri #platouri romanesti

Platouri traditionale romanesti pentru masa de sarbatori

Pe masa de sarbatori, pregateste platouri cu aperitive traditionale romanesti. Foloseste legume proaspete, branzeturi, precum si preparate din carne de porc.


Platou traditional pentru masa festiva de Craciun

De Craciun, fa un platou dedicat preparatelor din carne de porc. Poti folosi caltabos, toba, lebar si sorici de porc. Asaza produsele pe o farfurie mare sau pe un platou, lasand loc in centru pentru mustar.

Un alt platou traditional pe masa de Craciun este cel combinat: carne, branzeturi si legume. Fa un platou mare cu felii de telemea, cascaval, salam, slanina, sunca si muschi file. Pune alimentele pe un pat de salata verde care a fost spalata si uscata cu prosoape de hartie. Decoreaza cu masline fara samburi, negre si verzi, cu rondele de ceapa rosie si cu ardei gras.


Platou traditional pentru masa festiva de Revelion

Pentru masa de Anul Nou, pregateste rosii cu vinete. Acest aperitiv rece este des intalnit la mesele traditionale romanesti. Foloseste rosii proaspete, cresteaza-le sau scobeste-le pentru a folosi cavitatea pentru umplutura. Salata de vinete se face din vinetele congelate, care au fost pastrate inca din toamna.

Decongeleaza vinetele, amesteca-le cu ulei vegetal, adauga ceapa alba sau rosie taiata marunt si sare dupa gust. Taie rosiile cu un cutit pentru decorat legume, facandu-le zimti. Umple-le cu vinete si serveste-le pe platoul traditional cu patrunjel tocat.

Tot de Anul Nou poti pregati o salata de icre de casa. Salata de icre facuta in casa este mai gustoasa decat cea din comert si arata senzational decorata cu legume. Bate icrele cu mixerul, adauga ulei, suc de lamaie, ceapa si sare. Pune icrele intr-un castron si decoreaza-l cu felii de rosii, masline, castraveti, ardei gras sau frunze de patrunjel.

Un aperitiv simplu de facut este ardeiul gras umplut cu crema de branza. Amesteca branza proaspata, cremoasa cu telemea in parti egale, ca de exemplu, 150 grame. Pune in compozitie 30 gr unt si asezoneaza cu sare si piper. Adauga putin marar tocat si amesteca pana obtii o pasta omogena.

Taie ardeiul gras la un capat, curata-l de seminte si umple ardeiul. Lasa-l putin la rece sa se intareasca compozitia, taie-l felii groase si serveste-l pe un pat de salata verde. Ardeiul gras umplut cu branza poate fi servit cu rondele de ceapa rosie, rosii cherry si frunze de patrujel.

Sursa foto: nomnomlondon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea