Carnea, cartofii, ciupercile si ciocolata sunt doar cateva dintre resturile de mancare care au ramas de la festinul de Craciun. Le poti folosi cu succes la o serie de preparate gustoase si rapide. Descopera mai jos 4 retete delicioase de preparate din resturile de la masa de Craciun!
Budinca cu paine si carne de porc
Budinca cu paine si carne de porc este aromata, gustoasa si usor de preparat, ideala pentru o gustare tarzie.
Pentru budinca ai nevoie de:
2 cepe verzi tocate
150 grame carne de porc taiata cubulete
2 catei de usturoi
7 chifle
300 ml lapte
1 ou
2 lingurite mustar
150 grame cascaval ras
sare
piper
nucsoara
ulei.
Incinge uleiul intr-o cratita si adauga ceapa, carnea si usturoiul si caleste timp de 5 minute. Aranjeaza chiflele intr-o tava si da la cuptor pentru 15 minute.
Intr-un bol, amesteca laptele cu oul si mustarul si asezoneaza cu sare, piper si nucsoara. Adauga si amestecul de carne si toarna totul peste paine. Pe deasupra presara branza. Da la cuptor pentru 30 de minute.
Chiftele de cartofi
Daca de la petrecerea de Craciun au mai ramas cartofi, ii poti transforma in cateva chiftele delicioase, pe care sa le consumi alaturi de o salata verde.
Pentru chiftelele de cartofi ai nevoie de:
400 grame cartofi
1 ceapa mica tocata
200 grame pesmet
sare
piper.
Intr-un bol, combina toate ingredientele si formeaza chiftele. Incinge o tigaie si prajeste chiftelele timp de 3 minute pe fiecare parte. Scoate-le pe servetele absorbante si lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le consuma.
Ciuperci umplute
Ciupercile umplute reprezinta o gustare savuroasa si o modalitate eficienta de a folosi resturile de mancare de la Craciun.
Pentru ciupercile umplute ai nevoie de:
4 ciuperci mari
1 ceapa tocata
1 morcov tocat
2 catei de usturoi
150 grame crutoane
100 grame branza
sare
piper.
Toaca tulpinile ciupercilor si amesteca cu ceapa, usturoiul, morcovul si crutoanele. Asezoneaza cu sare si piper. Umple ciupercile cu acest amestec, presara pe deasupra branza si da la cuptor pentru 30 de minute. Ciupercile se servesc cu salata.
Ciocolata mocha
Cu siguranta de Craciun ai primit multa ciocolata, care poate fi transformata cu usurinta intr-o bautura delicioasa.
Pentru ciocolata mocha ai nevoie de:
500 ml lapte
200 grame ciocolata
50 grame cacao
50 grame zahar
25 ml cafea fierbinte.
Intr-o cratita, amesteca laptele cu ciocolata, cacaua si zaharul. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga cafeaua si mai lasa 5 minute. Toarna apoi in cesti si orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Sursafoto: Dailyrecord.co.uk