Retete de Craciun

#retete craciun #jamie oliver #craciun #ajun craciun #budinca #budinca de iarna

Bucatari celebri: Jamie Oliver - Budinca de iarna cu inghetata pentru Ajunul Craciunului

Serialul "Bucatari celebri", initiat de Acasa.ro, s-a imbracat in haine de sarbatoare si a dat iama in cele mai festive deserturi pentru sarbatori, alegand pentru tine doar acele retete care se preteaza pentru masa eleganta si savuroasa de Craciun. Ne-am strecurat in bucataria celebrului Jamie Oliver si am dat peste o reteta delicioasa de budinca atipica, care se asorteaza perfect cu spiritul jovial, parfumat, dulce si infrigurat al Craciunului. Prepara o budinca de iarna cu inghetata in stilul inconfundabil al lui Jamie si bucura-te de cel mai gustos si delicios Craciun de pana acum!

Budinca de iarna cu inghetata pentru Ajunul Craciunului

Ingrediente:

  • 1 kg de inghetata de vanilie de calitate
  • 1 kg panettone
  • 125 ml vin santo (vin italienesc)
  • 3 linguri cu varf de gem de zmeura
  • 25 g fistic decojit
  • 75 g visine din compot, scurse de zeama
  • 40 g clementine glasate (sau alt tip de fructe glasate), tocate marunt
  • 2 clementine, una din ele decojita si taiata rondele
  • 200 g ciocolata neagra de calitate (70% cacao), maruntita.

Cum se prepara?

Scoate inghetata din congelator si las-o sa se topeasca putin, pentru a o putea amesteca mai usor. Apoi, cauta un bol special pentru budinca, oval si lunguiet, pentru a oferi forma specifica budincii. Imbraca interiorul bolului in folie de plastic. Taie panettone felii si asaza cateva in jurul bolului, pana cand acoperi complet fundul si marginile vasului, apoi stropeste-le cu vin santo pentru a se inmuia. Unge interiorul format din panettone cu gemul de zmeura, folosind partea bombata a lingurii.

Imparte inghetata in doua. Toarna prima jumatate in bolul de budinca si modeleaz-o cu lingura, astfel incat sa acopere bine bucatile de panettone. Presara fistic, visine, clementine glasate si asaza felii de clementina pana acoperi toata inghertata. Toarna restul de inghetata, modeleaz-o astfel incat sa acopere suprafata bolului, apoi acopera bolul cu felii de panettone, pe care le stropesti cu inca putin vin santo. Preseaza budinca cu o farfurie si bag-o la congelator, peste noapte.

A doua zi, topeste ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde si adauga in ea cateva picaturi de zeama de clementina. Intre timp, scoate bolul din congelator si scoate budinca tragand de folia de plastic. Asaz-o cu fata in jos, pe un platou, apoi toarna ciocolata topita deasupra si da-o la rece, pentru a se intari.

Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

Sursa foto: abitarecountry.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele