Retete de Craciun

# faina cozonac # cozonac pufos #faina #cozonac

Ce tip de faina trebuie sa folosesti pentru a prepara cel mai pufos cozonac

Cozonacul este unul dintre preparatele care nu lipsesc niciodata de pe masa romanilor cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Toate gospodinele se pregatesc din timp pentru a avea pe masa cele mai bune preparate. Pentru cozonac insa, ar trebuie sa stii cateva secrete pentru a prepara acest desert ca la carte, sa fie pufos si aromat.

Cel mai important ingrediente pentru prepararea cozonacului este faina. Aceasta trebuie sa fie una special pentru ca acest desert traditional sa iasa perfect.

Ce tipuri de faina exista pe piata:

- Faina 000 este ideala pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie

- Faina 480 (sau 450) este o faina fina, folosita in patiserie si de obicei si in cofetarie

- Faina 550 este o faina mai dura insa este buna pentru orice aluat, fiind folosita la: prajituri, biscuiti, briose, paine, tarte, foi de placinta, croissante.

- Faina 650 are un continut mai mare de gluten si este folosita pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

Pe langa faina pe care o cunoastem cu totii, mai exista si faina de migdale, faina de hrisca, faina de orez, faina de porumb sau faina de cocos.

Cea mai buna faina pentru cozonac este insa Faina 000 si trebuie folosita intr-o forma uscata, pentru un rezultat cat mai bun.

Cresterea aluatului si cozonacul pufos depind de modul in care este pastrata faina. Astfel, daca alegeti sa pastrati faina in frigider, aceasta trebuie pastrata inchisa ermetic, astfel incat sa nu absoarba mirosurile din frigider. Daca alegeti sa o pastrati in dulap sau debara, este preferabil sa o tineti inchisa intr-un recipient de sticla, o punga de hartie, pentru a nu se face cocoloase din cauza umezelii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea