Sigur nu vor lipsi bucatele traditionale, dar iata si o sugestie de carnati, altfel decat cei clasici.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc cu putina grasime
- 200 g ciuperci proaspete
- 2 morcovi
- 8 catei usturoi
- sare si piper
- 200 g membrane de porc curatate
Mod de preparare:
Carnea de porc si morcovii ii tai cubulete. Feliezi ciupercile. Apoi amesteci aceste ingrediente intr-un bol. Pui usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust. Membranele de porc trebuie sa le pregatesti conform instructiunilor de pe ambalaj. Pe masina de tocat carne se monteaza dispozitivul pentru carnati pe care se pune membrana.
Umpli intestinele cu amestecul de carne si legume. Pui carnatii intr-o tava cu hartie de copt si ii intepi cu scobitoarea din loc in loc. Dai tava la cuptorul preancalzit la 180 °C 30 de minute. Dupa aceea, ungi carnatii cu zeama din tava si ii mai lasi la cuptor alte 15 minute.
Ii servesti taiati in felii subtiri.