Retete de Craciun

# friptura de pui #reteta craciun #friptura provensala de pui

Reteta de Craciun: friptura provensala de pui

Pentru o masa clasica de Craciun, pregateste o friptura de pui provensala. Rozmarinul, rosiile si ceapa adauga un plus de savoare acestui preparat.

 

Ingrediente pentru friptura de pui

 

  • 1 pui intreg
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 rosii taiate
  • 1 ceapa taiata
  • piper


Cum se prepara friptura de pui


Curata grasimea de pe pui, apoi taie capetele aripioarelor. Pune jumatate de lingurita de sare si piper in cavitatea pasarii. Unge o tava cu ulei si aseaza puiul cu pieptul in jos. Pune crengutele de rozmarin sub pui. Adauga in jurul lui rosiile si ceapa si apoi da-le cu sare. Toarna jumatate de cana de apa. Da puiul la cuptor la 235 grade Celsius pentru o ora si un sfert. La fiecare 30 de minute pasarea trebuie intoarsa. Unge din cand in cand cu ulei si toarna apa daca este nevoie.
 

Cum se serveste friptura de pui


Lasa puiul sa stea 10 minute inainte sa-l tai.

Sursa foto: coconutandlime.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea