Retete de Craciun

#sarmale moldovenesti #craciun #sarmale #retete craciun

Sarmale moldovenesti pentru Craciun! Invata cum sa prepari cele mai gustoase sarmale

Sarmalele nu pot lipsi de pe masa de Craciun! Acestea sunt unele dintre cele mai savuroase preparate de Craciun. Cele mai bune sunt insa sarmalutele moldovenesti! Iata cum se prepara:

 

Ingrediente pentru sarmalele moldovenesti

  • 1 kg g carne de porc si vita (amestec)
  • 3 cepe mari
  • 100 g orez
  • 150 g costita afumata
  • suc de rosii
  • 2 linguri marar
  • 2 linguri cimbru
  • varza acra
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe

Cum se prepara sarmalele moldovenesti

Toaca ceapa marunt si pune-o intr-o oala cu o lingurita de sare si putina apa. Pune-o la fiert pana cand ceapa se inmoaie si apa se evapora complet.

Adauga ceapa calita peste carne, alaturi de orez, cimbru si marar. Amesteca bine si adauga sare si piper dupa gust.

Impatureste sarmalele in foi de varza. Toaca marunt varza ramasa si amestec-o cu bulionul.

Taie costita afumata felii subtiri.

Adauga in oala un strat de varza, unul de costita, unul de sarmale si repeta pana cand adaugi toate sarmalele. Acopera sarmalele cu inca un strat de varza cu bulion si putina costita. Adauga boabe de piper si foi de dafin.

Adauga apa pana cand aceasta ajunge la nivelul ultimelor sarmale. Adauga sarmalele pe foc si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 ore.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului