Retete de Craciun

#torturi Craciun #retete craciun #deserturi craciun #torturi

Trei torturi ideale pentru a fi savurate de Craciun

Sarbatorile sunt la numai doi pasi si tu te gandesti deja la meniul pentru masa de Craciun. Iata catvea idei de torturi perfecte pentru acest moment.

Tortul cu fulgi de zapada

Ingrediente: un tort cu fructe, 2 lingurite dulceata de caise, 400 g martipan, zahar pudra, 600 g glazura albastra, 150-200 g glazura alba, panglica, forma fulg de zapada, bile argintii, sclipici argintiu.

Mod de preparare:

Pune pe un suport blatul de tort si intinde deasupra si pe lateral gemul de caise. Aplica apoi martipanul pe toata suprafata tortului si glazura albastra si leaga panglica in jurul bazei. Confectioneaza fulgii de zapada din glazura alba si decoreaza tortul cu ei. In centrul fiecarui fulg pune o biluta de argint. Apoi decoreaza cu sclipici comestibil si depoziteaza tortul intr-un loc racoros.

Torul de Craciun cu portocale si condimente

Ingrediente: 300 g stafide, 100 g caise uscate tocate marunt, 100 g smochine uscate tocate marunt, sucul de la 2 portocale, 100 ml lichior, 1 lingura extract de vanilie, 175 g unt nesarat, 175 g zahar brun, 3 oua medii, 125 g faina, 2 lingurite cacao, 1 lingura scortisoara macinata, 1/2 linguri cuisoare macinate, 2 lingurite condimente asortate.

Mod de preparare:

Pune intr-un bol fructele, sucul de portocale, lichiorul si vanilia. Amesteca bine, acopera si lasa la macerat pentru 24 de ore. Preincalzeste cuptorul la 150 grade. Unge o tava de tort cu diametru de 20 cm si pune si hartie de copt. Pune untul si zaharul intr-un bol si mixeaza foarte bine timp de 2-3 min, adauga treptat ouale batute si apoi faina, cacao, scortisoara, cuisoarele si amestecul de condimente. Adauga acum amestecul de fructe care au stat la macerat si omogenizeaza compozitia foarte bine. Se coace tip de o ora. Se serveste rece.

Tort de Craciun cu ciocolata

Ingrediente: 175 g visine uscate, 300 g stafide, 175 ml coniac, 100 g unt nesarat, 425 g cirese negre conservate in sirop, 150g zahar brun, 2 oua, 2 lingurite condimente asortate, 100 g malai, 75 g migdale macinate, 100 g ciocolata neagra fin maruntita, 200 g cirese glazurate tocate.

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un bol ciresele, stafidele si coniacul si se lasa la macerat peste noapte. Preincalzeste cuptorul la 150 grade si pregateste o tava de tort cu diametru de 20 cm. Intr-un bol bate untul cu zaharul pana devine pufos. Adauga apoi ouale, malaiul, amestecul de condimente, migdalele macinate si ciocolata. La final amesteca si fructele inmuiate, ciresele glazurate, piureul de cirese negre din conserve si 4 linguri din siropul ramas. Se coace pana trece testul cu scobitoarea. Se aseaza pe suportul de tort si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine, se infasoara in folie alimentara si sa depoziteza la rece. Dupa doua saptamani se insiropeaza cu o lingura de lichior sau visinata si se serveste. Daca nu se consuma tot, se poate depozita la rece exact ca inainte, aroma lui devenind si mai intensa daca se insiropeaza saptamanal cu coniac sau visinata.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea