Sanatosi de Sarbatori

#sanatori de sarbatori #sfaturi dieta #dieta #alimentatie #nutritie

Ce sa mananci intre Craciun si Anul Nou ca sa nu te ingrasi

Ai facut eforturi sa arati bine de Craciun, dar asta nu inseamna ca trebuie sa pui in pericol tinuta pregatita pentru Revelion. De aceea, iata cateva reguli de dieta menita sa te mentina in forma pana dupa Anul Nou cel putin.

Unde vezi cu ochii, pe masa de Craciun e plin de calorii. Iar din bucatele pregatite cu sarg te infrupti cateva zile bune, ceea ce creste riscul ca pana de Revelion sa capeti doua-trei kilograme in plus. Da, stim, e un cosmar, dar tu poti sa nu-l traiesti.

Nu sari peste niciuna dintre mese

Cel mai probabil, reuniunile de familie prilejuite de Sarbatori nu mai tin cont de regula cinei luate pana in ora 7 seara, astfel ca mesele se intind pana tarziu si, ghiftuit de atatea mancaruri, esti tentat sa sari peste micul dejun. Gresit!, spun nutritionistii. Prepara-ti un mic dejun dietetic, care sa compenseze aportul caloric al cinei. Un bol plin cu cereale si iaurt iti va asigura necesarul de fibre pentru intreaga zi si va accelera si metabolismul, astfel incat mancarurile greoaie specifice Craciunului sa fie procesate mai usor. Ca sa iti fie mai simplu sa mananci iaurtul, mai ales daca alegi unul degresat, asa cum ar fi cel mai indicat, e bine sa il amesteci cu cateva cubulete de fructe proaspete precum mere sau citrice.

Pentru pranz, incearca sa optezi, cel putin in zilele ramase pana la Anul Nou, pentru mancaruri fara carne si marseaza mult pe preparatele din legume, mult mai usoare pentru organismul tau greu incercat in perioada Craciunului. O ciorbita de legume, un sote, ciuperci la gratar, o salata cu ton sunt perfecte pentru un pranz dupa care sa nu plangi de foame.

Nu sari nici peste cina! Daca te infometezi nu reusesti nimic, din contra, vei manca mai mult cu prima ocazie, eventual te vei trezi noaptea si vei alerga direct la frigider. Mananca ceva lejer, cat sa iti astamperi foamea. Doar alcoolul ar fi bine sa il elimini cu totul, cel putin pana la sampania de Revelion.

Detoxifiere rapida

O varianta ajutatoare pentru a nu depune kilograme pe trup pana de Revelion este ca, in zilele care te mai despart pana la petrecerea dintre ani sa faci o mini cura de detoxifiere. Si asta pentru ca preparatele pe baza de carne de porc au pacatele lor, care trebuie "sterse" cu fresh-uri de citrice sau cu ceaiuri digestive.

Foto: newpost.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare