Sanatosi de Sarbatori

#stres #relaxare #somn #hobby #obiceiuri #anul nou #ordine

Cum sa ai un An Nou fara stres

La fiecare inceput de an, iti promiti ca nu te vei mai stresa inutil si ca vei incerca sa ai ai un stil de viata sanatos. In contextul social actual, promisiunea ta reprezinta o provocare careia ii poti face fata daca iti schimbi obiceiurile proaste. Iata cativa pasi simpli, pe care, daca ii respecti, vei fi mai fericit, mai sanatos si mai relaxat in Noul An.
 

Dormi suficient
 

Lipsa somnului este un efect al stresului. Grijile cotidiene, serviciul si indatoririle de acasa pun presiune asupra ta si iti pot afecta somnul. Este recomandat sa dormi opt ore pe noapte, deoarece, in caz contrar, randamentul tau va fi diminuat. Acumulezi oboseala psihica, ceea ce te poate face sa fii mai nervos, mai stresat si irascibil.
 

Gaseste-ti un hobby
 

Propune-ti ca in Noul An sa-ti gasesti un hobby, o activitate placuta si relaxanta, care te detaseaza de tot ce te preocupa. Agitatia si stresul zilnic te pot transforma intr-o persoana lipsita de vlaga. De aceea, iti poti incarca bateriile facand ceva distractiv.

De exemplu, te poti inscrie la cursuri de dans . Acestea te ajuta sa-ti recapeti vivacitatea si iti redau tonusul. La fel de benefice sunt si sedintele de yoga sau meditatie . Cu ajutorul lor, iti poti regasi bucuria de a trai si vei vedea partea pozitiva a vietii. Exercitiile de respiratie iti relaxeaza corpul si mintea si te energizeaza.
 

Iesi mai des cu prietenii
 

O seara in compania prietenilor poate fi foarte relaxanta. Vizionati o comedie sau mergeti la teatru. In acest fel, iti vei reincarca bateriile pentru cateva zile. In weekend, organizeaza o petrecere la tine acasa si invita-ti cativa prieteni apropiati. Gatiti impreuna pizza, floricele sau clatite. Socializarea si sustinerea prietenilor te vor ajuta sa lupti impotriva stresului.

Nu cauta cearta si nu induce o stare tensionata in relatia cu prietenii sau cu alte persoane. Acest lucru nu te va ajuta, ci dimpotriva, iti va provoca un stres in plus.
 

Asculta mai multa muzica
 

S-a dovedit stiintific faptul ca muzica te poate ajuta sa devii o persoana mai vesela, mai relaxata. Terapia prin muzica nu este un moft, ci un mod benefic de recapatare a energiei. Mergi la un concert cu prietenii, cumpara CD-uri cu artistii preferati si relaxeaza-te ascultand ceea ce iti place.
 

Pune ordine in casa ta
 

Esti mereu pe fuga, dimineata nu te poti hotari cu ce sa te imbraci, scoti totul din dulap si lasi hainele aruncate peste tot. Cauti o carte de vizita si faci dezordine in tot biroul. Ei bine, de la anul, este recomandat sa-ti schimbi obiceiurile. Dezordinea din camera reflecta dezordinea din mintea ta. De aceea, ideal ar fi sa-ti impui sa fii mai rabdator.

Daca ai luat un obiect de la locul lui, pune-l tot acolo, ca sa stii si data viitoare unde il gasesti. O camera ordonata, bine aerisita, o lenjerie proaspat schimbata iti pot da o stare de bine , chiar daca nu iti vei da seama pe moment.
 

Fii mai optimist
 

Multi oameni nu isi dau seama ca viziunea lor asupra lumii are un impact covarsitor asupra nivelului lor de stres. Pesimismul si negativismul sunt semne ale stresului. Atunci cand o situatie ti se pare fara iesire, incearca sa gandesti pozitiv si sa-ti propui sa duci la bun sfarsit orice sarcina.

Gandeste-te ca totul sta in mainile tale si ca tu esti stapan pe propriul tau destin, nu el pe tine.


Sursa foto: footballbestplayer.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea