Sanatosi de Sarbatori

#migrene de sarbatori #prevenire migrene #cauze migrene #migrene

Cum sa eviti migrenele de Sarbatori

Sarbatorile care se apropie cu pasi repezi nu vor aduce numai bucurie, ci si o serie de probleme medicale pe care le-am putea evita daca am fi preveniti din timp. Si pentru ca una dintre ele este migrena, iata ce spun specialistii ca trebuie facut in aceasta perioada pentru nu te pricopsi cu ea:

Dr. Larry Newman, director al Headache Institute din New York, spune, potrivit Fox News, ca in perioada Sarbatorilor de Iarna are mai mult ca niciodata pacienti care sufera de dureri ingrozitoare de cap. "Daca ne gandim la lucrurile care provoaca migrene, parca toate vin gramada in aceasta perioada: stres, schimbari in programul de somn, mese neregulate, aport insuficient de lichide", spune dr. Newman.

In plus, si mancarea pe care obisnuim sa o consumam in aceasta perioada poate declansa migrene. Printre alimentele care contribuie la sporirea durerilor de cap se numara vinul rosu, ciocolata, bauturile care contin cafeina, unele tipuri de branzeturi, alunele si nucile, dar si alimentele bogate in nitrati, precum mezelurile. Recomandarea specialistilor este ca portiile sa fie cat mai mici, pentru ca si neplacuta senzatie de "imbuibare" poate fi vinovata de starea de rau pe care o resimte organismul in aceasta perioada. Iar zilnic, cantitatea de apa consumata sa nu scada sub doi litri.

Lumanarile parfumate dau dureri de cap

Si poate ca nu te-ai fi gandit, dar pana si lumanarile parfumate care par atat de inofensive pot crea stari de indispozitie si dureri de cap. Si asta pentru ca nu oricine le suporta mirosul, de cele mai multe ori destul de greoi. Asadar, o solutie este sa eviti sa folosesti pe cat posibil aceste lumanari daca stii ca esti sensibil la mirosuri.

Un alt factor favorizant al aparitiei acestor dureri de cap este si stresul la care este supus organismul in acest interval. Cine nu isi face griji de Craciun si Anul Nou cu privire la binele musafirilor pe care ii are sau la preparatele pe care le pune pe masa? Gospodinele sunt mereu intr-o criza de timp, insa pentru a evita durerile de cap, relaxarea este cheia, sustine dr. Newman. Cere ajutorul, mai spune specialistul, si nu lua asupra ta toata treaba.

In plus, schimbarile meteorologice specifice acestei perioade pot fi si ele vinovate de declansarea migrenelor. Insa in aceasta situatie, tot ce ai de facut este sa ai la indemana pastilele cu care stii ca iti tratezi cel mai usor durerile de cap.

Sursa foto: yogadownload.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare